1.2.2021

Ensimmäiset laskiaispullat

Viikko alkoi niinkin mukavissa merkeissä kuin vapaapäivällä ja koska usein varsinkin maanantai-vapaapäivinä on kohtalaisia käynnistymisongelmia, tein jo eilen listan tämän päivän tehtävistä. Meillä on töissä ollut jo koko tammikuun myynnissä laskiaispullia ja on jo pitkään tehnyt mieli tehdä niitä kotonakin. Laitoin siis eilen tämän päivän to do-listalle laskiaispullat ja iltapäivällä leivoinkin sitten pitkästä aikaa pullaa. Litran taikinasta syntyi laskiaispullia sekä hillo- että nutellatäytteellä ja lisäksi vielä voisilmäpullia. Herkkua kerrakseen! Pullataikinan ohje löytyy täältä. Olen muuten nykyään parinkin leipojan vinkistä tehnyt pullataikinan ilman kananmunaa, tulee vielä pehmeämpi taikina :)








Ihanaa viikkoa!

~Hannele~

8 kommenttia:

  1. Hassua muuten. Laskiaispullassa kuuluu olla mantelimassaa, silti niitä tehdään lähinnä hillo- ja nykyisin myös monilla muilla täytteillä. Joulutortussa taas kuuluu olla luumumarmeladia, mutta viime vuosina siihen on alettu tunkea kaikkia kummallisia täytteitä vihreät kuulat mukaanlukien. Mutta en ole nähnyt että kukaan olisi laittanut Runebergin tortun päälle mitään muuta kuin vadelmahilloa ja sokerivesikuorrutusta. Ellei lasketa sitä versiota, jossa on pätkä HK:n sinistä koristeltuna ketsupilla ja sinapilla :-D Mutta miksei kukaan halua laittaa Runebergin tortun päälle appelsiinimarmeladia tai nutellaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattele, oon ite syönyt ensimmäisen kerran laskiaispullaa mantelimassalla kaksi vuotta sitten :D Vaikka se onkin just se aito alkuperäinen. Mutta koko elämäni ajan on laskiaispullat tehty hillolla :) Sen verran on mun Runebergin tortuissakin alkuperäiseen eroa että ne kostutetaan appelsiinimehulla eikä punssilla tai rommilla. Eikä löydy karvasmanteliakaan :D

      Poista
  2. Eikä, kuola valuu suupielestä juttuasi lueskellessa. Herkullista kerrassaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää oli kyllä hyviä, vaikkakin tosi makeita! Ensi kerralla vois tehdä pienempiä, sellaisia suupaloja :)

      Poista
  3. Ihania herkkupullia! Nam!
    Täällä kanssa tarkoitus nyt viikonloppuna leipoa laskiasipullia!

    Mukavaa viikonloppua sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää vielä laskiaisena tehdä uudelleen täälläkin :)
      Kiitos, mukavaa loppuviikkoa sinulle ♥

      Poista
  4. Kokeilin kans nutellalaskiaispullia ja lapset tykkäs. Omasta mielestäni hilloversio on kuitenkin se oikea laskiaispulla.. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ei ole hillon voittanutta. Perinteinen mantelimassakin on hyvää mutta kyllä itsekin tykkään edelleen eniten hilloversioista :)

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥