Välillä tekee mieli suolaisia vohveleita mutten ole itse sellaisia koskaan tehnyt, muualla maistellut
vain. Menneellä viikolla, vapaapäivän aamuna söimme aamupalaksi vohveleita savulohitäytteellä.
Täyte oli herkullinen, mutta kokeilin vohveleihin tätä ohjetta eivätkä ne säilyneet rapeina. Olivat
siis rapeita heti, mutta pehmenivät ennen kuin ehdittiin syömään. Makeat olen tehnyt tällä ohjeella
ja ne ovat ensin pehmeitä ja muuttuvat jäähtyessään rapeiksi. Siinä ohjeessa on kuitenkin sokeria,
joten se ei käy suolaiselle täytteelle. Hyvän vohvelitaikinan metsästys siis jatkuu mutta jaan täytteen ohjeen:
Savulohitäyte vohveleihin
n. 300g lämminsavulohta (määrää voi tuunata)
200g ruohosipulituorejuustoa
150g ranskankermaa
1 paprika
ripaus Herbamarea
(sitruunapippuria ja tilliä)
Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma, pieni lohta vähän ja lisää joukkoon.
Lisää myös pilkottu paprika ja mausta seos. Itse laitoin vain herbamarea kun
sitruunapippuri oli päässyt loppumaan. Tilliä voi lisätä halutessaan myös.
~Hannele~
Voi että mitä herkkuja, om nom! Täällä valmistui myöskin tällä viikolla pitkästä aikaa muutamat vohvelit, mutta mansikkahillon kera - aina yhtä ihana jälkkäri!
VastaaPoistaLuulen että meillä paistuu juhannuksena myös vohvelit, ehkä jätskin ja mansikoiden/hillon kanssa tällä kertaa :) Aivan huippu ja muunneltava kesäherkku :)
Poista