Tekipä mieleni jotain raparperiherkkua ja koska en osannut päättää tekisinkö
piirakkaa vai kaurapaistosta, päätin yhdistää ne piiraaksi, jossa on kauramuru päällä.
Omalla pihalla ei raparperia vielä kasva, mutta onneksi löysin sitä kaupasta. Eikä parin euron
nippuhintakaan päätä huimannut. Raparperin ja mansikan liitto toimii tietysti aina ja niinpä
päätin yhdistää ne myös tähän piiraaseen. Hyvin maistui lämpimänä vaniljajäätelön kanssa :)
Mansikka-raparperipiiras kauramurulla
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl maitoa tai vettä
1½ tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja
75g sulatettua voita
raparperia ja mansikoita
75g voita
75 ml sokeria
1 tl vaniljasokeria
2½ dl kaurahiutaleita
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata voi. Vaahdota kanamunat ja sokeri.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos muna-sokerivaahtoon vuorotellen maidon/
veden kanssa. Lisää lopuksi sulatettua voi. Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan.
Kuori ja paloittele raparperi, viipaloi mansikat. Lisää molemmat taikinan päälle.
Sulata kauramurua varten voi ja lisää sekaan muut aineet. Ripottele seos päällimmäiseksi
vuokaan. (Kauramurua olisi hyvin riittänyt vähän pienempikin annos)
Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Herkuttele vaikka heti lämpimänä vaniljajäätelön kanssa :)
~Hannele~
Onpas ihanan näköistä ja varmasti herkullista! Sama asia minullakin mielessä, mutta raparperit on vielä pihalla. Meillä on isot puskat raparperia, josta saa monta piirakkaa ja loput pakastan. Aion tehdä työpaikalle gluteenitonta raparperipiirakkaa, kunhan saan kaikki aineet kokoon. Se on niin ihanaa vaniljakastikkeen kanssa.
VastaaPoistaPitäisi kyllä jo tnä kesänä saada raparperia omaan pihaan. Taimiston ohi ajelen aina työmatkalla, pitäis poiketa joku päivä :) Siellä sun työpaikalla (jos se on siis sama kuin joskus aiemmin) pitäis kyllä pitkästä aikaa käydä, siihen ei ole koskaan liian vanha :D
PoistaMaalta toin juuri nipun raparperia ja pitäisi jotain herkkua niistä laittaa jälkikasvulle. Mansikat kyllä kruunaavat piiraan :)
VastaaPoistaMeillä lapset on aina tykänneet syödä raparperia myös sellaisenaan. Kuppiin sokeria, raparperin päätä kastetaan siellä, haukataan ja maitoa perään. Heti oli nuorimmainen nytkin sen perään kyselemässä :D
PoistaAi ai kun on niiin herkullisen näköistä. Mansikka ja raparperi sopivat hyvin yhteen.
VastaaPoistaNopeasti se katosikin :) Ne ovat tosiaan hyvä makupari!
PoistaNäyttää ihan mielettömän herkulliselta ja niin kesäiseltä, nam!
VastaaPoistaOli kyllä tosi hyvää, kesän iloja :)
Poista