13.7.2018

Paksut, rapeat belgialaiset vohvelit

Meillä herkuteltiin pari päivää sitten ensimmäistä kertaa belgialaisilla vohveleilla. 
Löysin Verkkokaupasta vohveliraudan, jolla paistaa kerralla kaksi paksua, rapeaa vohvelia.
Etsin netistä ohjeita, kokeilin ja hyväksi havaitsin Pullahiiren
ohjeen. Rasvan määrä tuntui aikamoiselta, mutta voi taitaakin olla 
näiden vohveleiden rapeuden salaisuus. Vohvelit olivat ihan pehmeitä, kun ne otti  
pois paistolevyltä mutta hetken jäähdyttyään muuttuivat täydellisen rapeiksi :)

Belgialaiset vohvelit

3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/3 tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl maitoa
150 g voita

Sulata ensin voi ja anna sen jäähtyä. Riko kananmunat maidon joukkoon ja
lisää sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi rasva.
Paista vohveliraudan ohjeen mukaan ja nauti esimerkiksi tuoreiden mansikoiden
ja vaniljajäätelön kanssa. Tämä herkku on varmasti tämän kesän suosikki meillä!



Ihanaa viikonloppua!

~Hannele~

6 kommenttia:

  1. Ai että herkullisen näköistä 🤗

    VastaaPoista
  2. Pitääpä testata joku päivä. Tuoreiden mansikoiden kanssa varmasti NAM! :)

    VastaaPoista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Kivan mallinen vohveli! 🤗 Pitääpä kaivaa vanha palvelija esille ja testata ohje.🤗

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥