Meillä herkuteltiin pari päivää sitten ensimmäistä kertaa belgialaisilla vohveleilla.
Löysin Verkkokaupasta vohveliraudan, jolla paistaa kerralla kaksi paksua, rapeaa vohvelia.
Etsin netistä ohjeita, kokeilin ja hyväksi havaitsin Pullahiiren
ohjeen. Rasvan määrä tuntui aikamoiselta, mutta voi taitaakin olla
näiden vohveleiden rapeuden salaisuus. Vohvelit olivat ihan pehmeitä, kun ne otti
pois paistolevyltä mutta hetken jäähdyttyään muuttuivat täydellisen rapeiksi :)
Belgialaiset vohvelit
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/3 tl suolaa
2 kananmunaa
2 dl maitoa
150 g voita
Sulata ensin voi ja anna sen jäähtyä. Riko kananmunat maidon joukkoon ja
lisää sekaan keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää lopuksi rasva.
Paista vohveliraudan ohjeen mukaan ja nauti esimerkiksi tuoreiden mansikoiden
ja vaniljajäätelön kanssa. Tämä herkku on varmasti tämän kesän suosikki meillä!
Ihanaa viikonloppua!
~Hannele~
Maistuis kyllä mullekin! 😋
VastaaPoistaAi että herkullisen näköistä 🤗
VastaaPoistaPitääpä testata joku päivä. Tuoreiden mansikoiden kanssa varmasti NAM! :)
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaKivan mallinen vohveli! 🤗 Pitääpä kaivaa vanha palvelija esille ja testata ohje.🤗
VastaaPoistaIhania herkkuja! Mä herätän täällä ihmetystä, kun itse väsään pannukakku- tai vohvelitaikinat. Kuka niitä nyt itse alkaa sekoitella, kun kaupasta saa valmiita seoksia tai vielä parempaa, valmiina pakastettuja. Mielestäni vain alkutekijöistään tehdyt ovat niin paljon parempia.
VastaaPoista