11.3.2015

Hittiruokaa meilläkin, Igorin kanaa

Nyt on meilläkin testattu tämän hetken hittiruoka,
kanaa Igorin tapaan! Enkä yhtään ihmettele, että
se on niin suosittu. Maku oli mainio, eikä varmaan
vähiten sen ansiosta että smetanan määrä on aikamoinen.
Mutta eihän tätä joka päivä syödäkään...
 Taisi muuten olla ensimmäinen kanaruoka jota mieskin
oikeasti kehui! Ohjehan on alkujaan Peggyn blogista ja 
alkanut elämään netissä jo ihan omaa elämäänsä :)

Igorin kana

800 g kanan fileetä
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
2 isoa sipulia
3 valkosipulin kynttä
70g tomaattipyrettä
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
2 dl kanalientä
350 g smetanaa
1 maustekurkku
Kourallinen persiljaa


Pilko paprikat ja sipulit, kuullota ne pannulla.
Lisää joukkoon tomaattipyree, sokeri, suola, puolet
persiljasta, kanaliemi ja lopuksi smetana. Anna saostua
muutama minuutti. Paista fileet nopeasti pannulla, jotta ne saavat 
kauniin pinnan. Asettele fileet uunivuokaan ja kaada kastike päälle.
 Lisää pinnalle pilkottu maustekurkku ja loput persiljat.
Paista 175 asteessa 30 minuuttia.
Tarjoa pastan, riisin tai perunoiden kanssa.






Kokeilkaapa muutkin, jos on vielä testaamatta :)
~Hannele~

29 kommenttia:

  1. Nam! Tämä täytyy laittaa kokeiltavien listalle:)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapa herkulliselta! Meillä pitäisi kyllä smetanaa jättää pois, mies ei suostu syömään mitään rasvaan viittaavaa. Mutta voisihan sitä joskus lipsua...

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa hyvältä! Mä en tiennyt, että tää on hittiruoka. Tätähän pitää ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taitaa olla vastaava ilmiö kuin avokadopasta :) Joka mulla on kyllä kokeilematta...

      Poista
  4. Ison perheen äiti Hämeestä!11. maaliskuuta 2015 klo 20.41

    Täytyy kyllä heti kokeilla... Kun on kohta 30 vuotta vääntänyt perheelle ruokaa, niin on ihana saada uusia ohjeita;) Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kerrankin sellainen ohje, josta riittää isommallekin porukalle :D

      Poista
  5. Kuullostaa ja näyttää hyvälle: kokeiluun.

    VastaaPoista
  6. Ohje on uusi tuttavuus itselle!Pitääpä testata,kun tykkään paprikoista.Kana on meillä lempparia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kana jakaa vähän mielipiteitä usein. Itse tykkään tosi paljon :)

      Poista
  7. Olen tehnyt muutaman kerran ja on hyvää!! <3

    VastaaPoista
  8. Itsekin olen tehnyt jo muutamaan kertaan ja tykkään!
    Tosin nyt on alkanut ohje muuttumaan. Kaapista löytyi maitorahka, niin laitoin sitä kun ei ollut smetanaa, mutta yleensä korvannut sen turkkilaisella joghurtilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän siinä usein käy, että ohje muuttuu pikkuhiljaa käytössä omaan makuun vielä paremmin sopivaksi :)

      Poista
  9. Tosi hieno kuulla, että miehellekin maistui. Tällä ruoalla hurmasin aikoinani oman mieheni :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En epäile yhtään :D Tie miehen sydämeen käy vatsan kautta ;) Kiitos sinulle ohjeesta!

      Poista
  10. Hyvän näköstä :) pitää kokeilla :) Kiitos ohjeesta :)

    VastaaPoista
  11. Oi! Tulipa lapsuus mieleen! Silloin tuota kutsuttiin "kanaa venäläiseen tapaan" :) Pitääpä tehdä tuota joku päivä lapsuusmakumuistojen virkistämiseksi. Ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aineksista, ja ehkä vähän nimestäkin tuleekin tosiaan mieleen että onko ohje alkujaan venäläistä alkuperää :)

      Poista
  12. Kylläpä kuulostaa hyvältä ja tämän tyylistä onkin tullut aikoinaan usein tehtyä. Yritin tässä miettiä että onkohan enään yhtään sama asia jos muokkaisin reseptiä niin että se sopisi omaan tämän hetkiseen ruokavaliooni. Ääh, no ehkä voisin kuvitella sen maun!! :D Puolet reseptin aineksista joutuisin jättämään pois, oih ja voih. Hihih. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, ehkä saat sitten aikaan jotain vielä parempaa :D

      Poista
  13. Meilläkin tuota on kokeiltu, ja varmaan tehdään toistekin!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥