12.2.2013

Astetta helpompaa...

...leipomista tänään.
Laskiaisen kunniaksi täytyy tietysti olla
laskiaispullia mutta töiden jälkeen ei
ensimmäinen ajatus välttämättä oo pullataikinan
 vääntäminen. Joten kaupan pakastealtaan kautta
kotiin ja kun vielä yksi innokas 10-vuotias halusi
pullat tehä niin voiko olla helpompaa? :)


Toinen päivän leipomus vaati vähän enemmän muttei
mahdottomia. Valmiista ruisleipäaineksista tuli
aika herkullisia ruisnappisia. Taikinakin
on helppo tehdä: vettä, hiivaa ja ruisleipäaineksia.
(Ite lisäsin vähän suolaa) Nostattamiseen menee
aikaa mutta ite taikinan tekoon ja leipomiseen ei niinkään.
Kannattaa kokeilla!



Leppoisaa iltaa 
~Hannele~

16 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Herkkuja herkun perään, näyttää olevan sesonkiaika ;)

      Poista
  2. Nam:-) nyt kaduttaa etten tehnyt pullia! Vähänkö ne maistuis hyvälle iltateen tai -kaakaon kanssa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se niin päivän päälle, vielä ehtii ;)

      Poista
  3. Mä söin eilen äidin tekemiä laskiaispullia :)
    Ompa tosi herkullisen näköisiä leipiä... nam!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näytti maistuvan porukalle niin hyvin että ois oikeastaan saanu tänään tehä jo lisää muutten ehtinyt :)

      Poista
  4. Ruisleipäsiä pitäiskin kokeilla! Kaupan pakastealtaan pullista saa hyviä laskiaispullia - kokeiltu on :) tosin tänään syötiin joululaskiaispullia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joululaskiaispullia, vaikuttaa mielenkiintoiselta :D

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Niinpä, täytyis vaan antaa lasten enemmän tehä näitä "kivoja" juttuja :)

      Poista
  6. Täälä just samallai meni tuo laskiaispullien kaa, kaupan pakasteista tein ja hyviä oli! :) Oon myös leiponu nuita ruisleipäsiä usiaan otteeseen tuolla ohojeella ja iha hyviä tullee. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Painoin lasilla noita ja ihan vähän isompia teen ens kerralla niin ei tarvi niin monta leipää voidella :D Pienensin vähän lämpötilaa ja lyhensin aikaa ohjeen mukaisesta :)

      Poista
  7. Yammy! Kiitos, kun vinkkasit tuosta valmisruisleipäseoksesta, pitää kokeilla!

    VastaaPoista
  8. Mulla käy näiden kausiherkkujen, kuten glögi, laskiaispullat ja Runebergin tortut siten, että syön ja juon niitä sellaisella intensiteetillä ennen h-hetkeä, ettei niitä sitten saa piiruakaan alas kun itse juhlapäivä olisi käsillä.

    Näin kävi nyt laskiaispullien kanssa, vaikka tuota kuvaa katsellessa voisin kyllä vielä uhrautua pullan (tai pari) verran.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina löytyy kolo pullalle (tai parille) ;D

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥