15.9.2012

Jäälauttaleivos

Sarjassamme: unohtuneet reseptit.
Tänään oli koulun urheilupäivä ja tuliaisina oli
kaksi kultamitalia. Sehän on tietysti mitalikahvien paikka!
En jaksanut mitään kakkua väsätä vaan tein
pitkän tauon jälkeen jäälauttalaivosta.
Tätä on useinkin tutuilla tarjolla ja viimeksi eilen
oon syönyt mutta ite oon leiponut varmaan pari
vuotta sitten viimeksi :)







Jäälauttaleivos

Pohja:
200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 munankeltuaista
1 rkl vettä, kermaa tms.
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
2 tl vanilliinisokeria

 Taikinan päälle:
1 levy suklaata ( laitoin 1½ levyä )

 Marenki:
3 valkuaista
2 dl sokeria

 Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota rasva ja sokerit.
Lisää keltuaiset yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet yhteen.
Lisää neste ja kuiva- aineseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Taputtele taikina pellille jauhoisin käsin.
Levitä suklaa paloina taikinan päälle, painele suklaata hieman taikinaan
Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri joukkoon vähitellen, koko ajan vatkaten.
Levitä marenki suklaan päälle ja paista 175 asteessa n. 30 min.
Anna jäähtyä ja leikkaa palasiksi.






 Leppoisaa lauantai-iltaa 
~Hannele~

20 kommenttia:

  1. Onnea mitalisteille!
    Tällaisesta herkusta en olekaan kuullut..testattavaksi siis :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ensimmäiseen blogiini oon laittanut ohjeen 4,5 vuotta sitten. Silloin tein tätä usein, ehkä nyt tulee taas tehtyä :)

      Poista
  2. Aivan uusi herkku minullekkin, täytyypä kokeilla.

    Tänään kokeilin ohjeellasi suolaisia muffinseja, hyviä olivat. Käytin muuten tavallisia muffinsivuokia, (koska en omista muffinsipeltiä, en voinut käyttää leivinpaperia), voitelin ne ruokaöljyllä, jotta taikina ei tarttusi, tämä konsti toimi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea tosiaan tuo voitelu! Muffinipelti on kyllä hyvä olemassa, sillä saa aina kauniin mallisia muffinsseja. Mun pitäis ostaa toinenkin :)

      Poista
  3. Kyllä tuollainen herkku mitallikahveilla maistuu!

    VastaaPoista
  4. Kiva, kun jätit vierailustasi kommentin.
    Habitareilla kannattaa kyllä ehdottomasti kävästä!(:

    Ja oijoi. Näyttää jälleen kerran hyvältä!
    ... ja aivan varmasti maistuu vielä paremmalta! ;p

    VastaaPoista
  5. nyt on sellasta herkkua, että pitää iteki kyllä tehdä vaikka muuten en liiemmin leivokaan. :)

    VastaaPoista
  6. En ole koskaan moista herkkua leiponut, kerran maistanut kyllä. Voisinkin ensi viikonlopuksi tehdä ja kokeilla ohjettasi! Näyttää tosi hyvälle!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistaakseni oon ohjeen alunperin löytänyt Juhlattaren blogista. Kannattaa kyllä kokeilla :)

      Poista
  7. oi,tästä meillä tykättäisiin,nam =P

    VastaaPoista
  8. En ole minäkään koskaan törmännyt tällaiseen leivonnaiseen. Pakko jossain kohtaa kokeilla.

    Mukavaa alkanutta viikkoa!

    -Tuija-

    VastaaPoista
  9. Hyvää on vaika millaisella suklaalla tehtynä. Suklaata laitan minäkin reilusti.... nam.

    VastaaPoista
  10. Oi tätä pitää kokeilla! <3

    VastaaPoista
  11. Kiitos, Hannele hyvästä reseptistä! On helppo ja hyvä ohje, onnistuu jopa multa! Ja on niin hyviä! Terv. Tiina

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥