Eilen sain vieraakseni kouluaikaisen kämppäkaverin
ja tein tarjottavaksi uusimmassa yhteishyvän ruokamaailma-
lehdessäollutta valkosuklaa-limerahkakakun ohjetta
ihan pienillä muutoksilla.
Valkosuklaa-limerahkakakku
Pohja:
50g voita tai marga. sulatettuna
1,5 pötköä tummia täytekeksejä murskattuna
Täyte:
2,5 dl Flora Vispiä vatkattuna
2 prk valkosuklaa-limerahkaa
2 rkl sokeria (en kyllä mitannut)
2 tl vaniljasokeria
5 liivatetta
kuumaa vettä
Ens kerralla kokeilen liuottaa liivatteet limemehuun,
kakkuun mahtuis enemmänkin limen makua ;)
kreemiä jäi hääkakusta yli sen verran että sitä riitti
tähänkin. Tein tarkoituksella päällisestä paljon löysempää
kuin ohjeessa. Kuorrutus levisi hyvin mutta sitten kakku
kuulsi läpi. Paras tapa voisi olla se että kakun kuorruttaa suht
löysällä kuorrutteella kahdesti, välillä jäähdyttäen.
No, kokeillaan ensi kerralla :)
tehdä muulloinkin. Se on aika tumma ja tiivis
ja kakkuahan ei kostutettu ollenkaan.
Tässäpä 5 munan pohjan ohje:
150g tummaa suklaata
6 rkl vettä
5 munaa
150g hienoa sokeria
125g siivilöityjä vehnäjauhoja
Laita suklaa ja vesi kattilaan ja anna kiehahtaa,
ota lämmöltä, sekoita ja jätä jäähtymään.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, kunnes vaahto on
kaksinkertaistunut ja vatkain jättää nostettaessa
nauhavanan (10 min.) Siivilöi jauhot varovasti vaahtoon,
lisää joukkoon sula suklaa. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun
vuokaan ja paista 180-asteisessa uunissa 35-40 min.
anna tasaantua vuoassa muutama minuutti ja kumoa ritilälle.
Edit:
Edit:
Kaima pyysi kreemin ja kuorrutteen ohjetta, minulla on
ohje vain tuohon sadan hengen kakkuun, siitä pitää sitten
itse pienentää sopivasti ;)
Isompien kakkujen ohjeetkin voin laittaa jos joku haluaa :)
Kreemi: (hääkakkuun tehtiin vähän tätäkin isompi määrä)
18 keltuaista
625g hienoa sokeria
3½dl vettä
1½kg pehmitettyä suolatonta voita (laitettiin tavallista)
250g mansikoita (näitä laitettiin moninkertainen määrä,
250g mansikoita (näitä laitettiin moninkertainen määrä,
aika vähän ois 100 hengen kakkuun 250g mansikoita :D)
vatkaa keltuaiset suuressa astiassa paksuksi, vaaleaksi
vaahdoksi. Mittaa sokeri ja vesi paksupohjaiseen kattilaan.
Anna kiehua hiljalleen kannen alla minuutin ajan jotta sokeri
liukenee. Kaada kuuma sokeriliemi vähitellen munien joukkoon
koko ajan vatkaten (varo kaatamasta vatkaimen terien päälle)
Jatka vatkaamista kunnes seos on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi.
Paloittele pehmitetty voi pieniksi paloiksi ja vatkaa seokseen
muutama pala kerrallaan. ota erilleen n. 1/3 kreemistä.
Soseuta mansikat ja vatkaa ne lopun kreemin joukkoon.
Valkosuklaakuorrutus:
1kg 150g valkoista suklaata rouhittuna pieniksi paloiksi
4 dl kuohukermaa
Sulata suklaa, kuumenna kerma kiehuvaksi,
ota levyltä ja anna jäähtyä. Sekoita jäähtynyt kerma suklaan joukkoon.
Oi, että on taas herkullisen näköisiä kaakkuja :) Katoin kans tuota valkosuklaa-limekakkua Ruokamaailma lehdestä ja aattelin et pitäs koklata. Kivaa viikonloppua!
VastaaPoistaSaiskos kreemin ja päällisen ohjeet myös... Tuotahan pitää kokeilla?? Onnistumisprosentti tietysti jo etukäteen tiedossa, mut sopii yrittää ja taas yrittää...:-) Terveisin kaimasi
VastaaPoistaIhania kakkusia, niin herkullisen näköisiä! :)
VastaaPoistaIhan vesi herahtaa kielelle...ihanan keväisen näköisiä kaakkusia.
VastaaPoistaIhania kakkuja!! :) Tuota ensimmäistä täytyy kyllä kokeilla... Tulee ihan vesikielelle kun noita katselee..
VastaaPoistaTuota limekakkua minäkin olen ajatellut kokeilla:)
VastaaPoistaAaaaaaak! Mitä ihania herkkuja oletkaan taikonut, oiiiiivoi : )
VastaaPoistatosi herkullisia kakkuja:)Ite kans kattelin tota valkosuklaa-kakkua lehestä,mutt.. jäänee tekemättä:)
VastaaPoistaSiis niin ihania kakkuja täällä on taas tehty!! Hauskaa viikonloppua:-)
VastaaPoistaKiitos arvon naiset! Ei muuta kuin kokeilemaan, helppo tehdä tuo hyytelökakku :)
VastaaPoista