9.4.2020

Suklainen banaanileipä

Nyt joka paikassa tuntuu tulevan vastaan banaanileipä, bananabread ja tokihan sitä
oli itsekin kokeiltava. Nimestään huolimatta se on ennemmin kakku kuin leipä.
Meillä tämä jakoi mielipiteitä, osa tykkäsi kovasti, osa ei ollenkaan. Mutta niinhän
banaanikakkukin taitaa ihan yleisesti jakaa vahvasti mielipiteitä. Kokeilemalla selviää :)
Etsin netistä ohjeita ja päädyin kokeilemaan Leila Lindholmin ohjetta johon tuli myös
suklaata. Ohjeessa oli paistoaika puoli tuntia, itse pidin tunnin ja sittenkin kakku oli vielä
vähän kostea, vaikkei tikkuun enää jäänytkään mitään. Minulla ei ole varsinaista
leipävuokaa, joten paistoin kakun sopivan kokoisessa metallivuoassa.

Suklainen banaanileipä

150g pehmeää voita
1 dl sokeria
2 dl tomusokeria
4 kypsää banaania
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½tl kanelia
½tl jauhettua inkivääriä
ripaus suolaa
100 g tummaa suklaata
banaania koristeeksi



Vaahdota pehmeä voi sekä sokerit. Vatkaa joukkoon muussattu banaani ja kananmuna.
Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan. Suklaan voi lisätä joko paloina taikinaan  tai
painella isompina paloina vasta kun taikina on vuoassa. Kun taikina on vuoassa, lisää pintaan
koristeeksi halkaistu banaani. Paista 175 asteessa kunnes keskelle painettuun tikkuun
ei jää enää taikinaa. Ohjeessa oli siis puoli tuntia, itse pidin tunnin. 


~Hannele~




6 kommenttia:

  1. Eipä ole tullut koskaan kokeiltua, varmasti on hyvää !Hyvää Pääsiäistä !

    VastaaPoista
  2. Minulla on mennyt ihan ohi tämmöinen villitys. Onpas mielenkiintoinen leipäohje! ,👍

    VastaaPoista
  3. Enpä ole kuullutkaan tästä. Tämä vaikuttaa mielenkiintoiselta ja herkulliselta. Pitää testata :) Ihania pääsiäispäiviä teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu olevan nyt pinnalla, kokeileppa 😊 Kiitos, samoin teille ❤

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥