14.4.2020

Mango-passion-juustokakku

Sunnuntain kahvipöytään mango-passion-juustokakun teki meidän seiskaluokkalainen. Oli muuten 
hyvä kombo, kun samaan aikaan oli kinderkakkua ja tätä. Tasapainottivat toisiaan, suklainen ja raikas :)
Tässä kakussa yhdistyvät huhtikuun satokausituotteet, passionhedelmä ja anananskirsikka.
Kypsän passionhedelmän tunnistaa ryppyisestä kuoresta.

Mango-passion-juustokakku

Pohja:
200g digestivekeksejä
100g voita

Mousse:
4 dl kermaa
400g vanilja-tuorejuustoa
1 prk (425/225g) säilykemangoa
5 passionhedelmää
n. ½-1dl sokeria
6 liivatetta
2 rkl vettä

Päälle:
1 prk säilykemangoa
2 passionhedelmää
1 liivate
1 rkl vettä

Murskaa digestivet ja sekoita niiden joukkoon sulatettu voi. Vuoraa 22 cm irtopohjavuoan pohja
leivinpaperilla ja painele keksiseos vuokaan. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto. Soseuta mango ja lisää vaahtoon. Lisää myös 
passionhedelmien sisus. Mausta sokerilla makusi mukaan. Kuumenna vesitilkka kiehuvaksi, purista
liivatteista ylimääräinen vesi ja sulata ne kuumaan veteen. Lisää seos ohuena nauhana vaahtoon,
koko ajan sekoittaen. Kaada vuokaan ja anna hyytyä vähintään pari tuntia. 
Laita päällistä varten liivate kylmään veteen. Soseuta mango ja lisää siihen passionhedelmien sisus.
Kuumenna vesitilkka ja sulata liivate siihen ja lisää mango-passionseokseen sekoittaen.
Kaada seos kakun päälle ja anna hyytyä taas vähintään pari tuntia.
Siirrä kakku tarjoiluastiaan ja koristele esimerkiksi kermavaahdolla ja ananaskirsikoilla :)





~Hannele~

2 kommenttia:

Kommenttisi ilahduttaa ♥