Yhtenä päivänä saatiin miehen kummeilta neljä kesäkurpitsaa, joista pari oli ihan mahdottoman
isoja! Niistä riittääkin vähäksi aikaa, eikä kaikkea tule ihan sellaisenaan syötyä. Niinpä mietin
erilaisia käyttötapoja ja muistin jonkun kehuneen kesäkurpitsalasagnea. Sitäpä siis eilen kokeilin.
Testasin ensin leikata juustohöylällä, mutta niistä tuli vähän liian ohuita. Leikkasin sitten viipaleet
puukolla, mutta koska sillä taas tulee herkästi liian paksua, joku leikkuri näiden väliltä olisi paras.
Kesäkurpitsalasagne
Kesäkurpitsaa (olisiko ollut n. 1 kg)
suolaa
mustapippuria
400 jauhelihaa
1 iso sipuli
n. 300g tomaattimurskaa
1-2 tl suolaa
2 valkosipulin kynttä
mustapippuria
1 annos-kasvisfondi
2 rkl vehnäjauhoja
2-3 dl vettä
1 pkt koskenlaskijaa
juustoraastetta
Leikkaa kesäkurpitsasta ohuita viipaleita ja aseta ne talouspaperin päälle.
Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. Ruskista jauheliha ja lisää pilkottu
sipuli. Kuullota. Lisää vehnäjauhot, tomaattimurska, silputtu valkosipuli, mausteet
ja vesi. Anna hautua pannulla muutama minuutti. Gluteenittoman saat helposti vaihtamalla
vehnäjauhojen tilalle esim. maizenan. Kasvisfondin lisäsin, kun sattui olemaan avattu
jääkaapissa, ei pakollinen. Tomaattimurskasta voisi käyttää myös yrttistä versiota.
Voitele vuoka ja laita alimmaiseksi kerros kastiketta. Lado päälle kesäkurpitsaviipaleita
lasagnelevyjen tapaan ja lisää päälle koskenlaskijaa ja juustoraastetta. Itse leikkasin
koskenlaskijasta juustohöylällä siivuja. Jatka samalla tavalla muutama kerros ja
lisää päällimmäisten kesäkurpitsasiivujen päälle vielä molempia juustoja.
Paista 175 asteessa n. 45-50 minuuttia ja anna vetäytyä n. 10 minuuttia.
Kaikkein rantuimmat eivät tohtineet maistaa, mutta muut sanoivat vähintäänkin: Ihan ookoo!
Ja se on minun mielestäni aika hyvin silloin kun mennään "sorkkimaan" yhtä nuorison lempiruuista :D
Hyviä kesäkurpitsareseptejä otetaan mielellään vastaan, on nimittäin edelleen mistä tehdä!
~Hannele~
Näyttää herkulliselta ja maistiosi kyllä, kesäkurpitsa on yksi suosikkivihanneksiani. Mukava blogi sinulla, Tervetuloa vastavierailulle, Maiccu/ https://mansikoitajavaahtokarkkeja.blogspot.com
VastaaPoistaKiitos Maiccu, minäpä käyn kylässä :)
PoistaHei! Itse olen tehnyt kesäkurpitsasta kurpitsahilloa. Googlettamalla "kesäkurpitsahillo" löytyy hyviä ohjeita. Hillo on pirteän raikasta ja soveltuu moneen käyttöön. Meillä tykätään. Mukavaa syksyn jatkoa!
VastaaPoistaKiitos vinkistä Irja! Tuota voisikin kokeilla :)
PoistaEn tiedä onko kesäkurpitsaa vielä jäljellä mutta itse olen käyttänyt sämpylätaikinaan raastettuna kesäkurpitsaa.Samoin on kakkuohjeita netissä mihin voi käyttää ja ihan ruuan lisäkkeenä pannulle porkkanaa,sipulia ja kesäkurpitsaa ja mausteita.
VastaaPoistaVielä löytyy :D Joku facebookin puolellakin vinkkasi noista sämpylöistä, pitää varmaan kokeilla seuraavaan sämpylätaikinaan :) Kiitos!
PoistaNami, oon tehnyt nyt tänä syksynä pari kertaa kesäkurpitsasta lasagnea ja on ollut kyllä hyvää 😋 Minä lykkään kesäkurpitsaa kasvissosekeittohin ja raasteena tomaattipohjaiseen jauhelihakastikkeen. Molemmat uppoaa hyvin lapsillekin, kun kesäkurpitsa sopivasti piiloutuu ruuan joukkoon 😁
VastaaPoistaMonikäyttöinen kasvis kyllä, ja tosiaan voi lapsia aika helposti huijatakin :D Kiitos vinkeistä!
PoistaOi, mitä herkkkua! Kiitos reseptistä!
VastaaPoistaOli kyllä hyvää! Oleppa hyvä :)
Poista