21.5.2018

Nokkoslättyjä ja tuomen kukkia

Lauantai-iltana nuorimmainen oli käynyt oma-aloitteisesti keräämässä
muovikassillisen nokkosia jotta saisi kesän ensimmäiset nokkoslätyt 
Lättyjen teko tosin jäi sunnuntaille, mutta sitten niitä söikin jokainen vatsansa
pullolleen. Olen tehnyt sattumalta päivälleen 6 vuotta sitten postauksen,
josta löytyy ohje nokkosen käsittelyyn. Nokkonen onkin varsinaista superfoodia,
jota kannattaisi enemmänkin hyödyntää. Sitä voi käyttää mm. pinaatin tavoin
keittoon ja lättyihin ja täältä luin että nokkosessa on rautaa jopa 7-kertainen
määrä pinaattiin ja C-vitamiinia 5-kertainen määrä appelsiiniin verrattuna!
Nyt kannattaa siis poimia ravintoaineet talteen!

Tuomikin on nyt komeasti kukassa ja tuoksuu niin hyvälle 




Helle hellii taas, otetaan siitä ilo irti :)

~Hannele~

4 kommenttia:

  1. En ole ikinä tehnyt nokkosesta mitään, mutta pitäis tehä, kun on toi Hb niin huono.
    Me jouduttiin kaataa aivan vaaltavan iso tuomi kun se varjosti niin, että illalla tuli etupihalle varjoisaa jo klo 19, nyt on tunnin myöhempään aurinkoista. Mutta kyllä se kirpaisi.
    Aurinkoista viikkoa.

    VastaaPoista
  2. En ole maistanut nokkoslettuja, toisilta vain kuullut että ovat hyviä.
    Meilläkin on tuomet komeassa kukassa.

    VastaaPoista
  3. Meilläkin tehtiin jo kertaalleen pari viikkoa sitten nokkoslättyjä. On ne vaan herkullisia!

    VastaaPoista
  4. Tein itsekin tänään postauksen villiyrteistä - tätä taitaa nyt olla liikkeellä:D Keräsin nokkosia ja ketunleipää ja kokkailin jälkimmäisistä keiton:) Nokkoslätyt ovat kyllä niin herkkua<3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥