25.6.2017

Juhannuskakku

Yleensä juhannukseksi tulee tehtyä jonkinlainen kakku,
niin tänäkin vuonna. Tein simppelin juustokakun, josta sai helposti
 aika näyttävän käyttämällä reilusti tuoreita marjoja.
Kävin vielä napsimassa koristeeksi tuollaisia miniorvokkeja,
joita on yhteen kukkapenkkiin ilmaantunut :)

Vadelma-valkosuklaajuustokakku

Pohja:
225g suklaacookies-keksejä (Rainbow)
50-75g sulatettua voita

2 dl kermaa
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g maustamatonta tuorejuustoa
200g vadelmahilloa
130g valkosuklaata
halutessaan voi lisätä sokeria
5 liivatetta
2 rkl vettä

Murskaa keksit ja lisää sulatettu voi. Painele seos irtopohjavuokaan.
Laita liivatelehden pehmenemään kylmään veteen.
Vaahdota kerma ja vaniljakastike, sekoita sitten keskenään.
Lisää joukkoon tuorejuusto, vadelmahillo, rouhittu valkosuklaa 
ja jos vielä kaipaa makeutta lisää niin hiukan sokeria ja vaniljasokeria.
Kuumenna 2 rkl vettä, purista liivatteista ylimääräinen vesi ja
sulata ne kuumaan vesitilkkaan. Lisää liivateseos ohuena nauhana
koko ajan sekoittaen. Kaada massa keksipohjan päälle ja anna hyytyä
kylmässä vähintään muutama tunti. Irrota kakku vuoasta ja
siirrä lautaselle. Koristele marjoilla ja tarjoile :)





Nyt kutsuu työt kahden vapaan jälkeen. Lisää juhannusjuttuja tulossa myöhemmin :)

Suloista sunnuntaita!

~Hannele~

6 kommenttia:

Kommenttisi ilahduttaa ♥