Jos laitetaan yhteen riisimurot, vaahtokarkit, suklaa ja voi,
ei lopputulos tietenkään voi kovin pieleen mennä.
Mutta eilisestä kokeilusta tuli kyllä täydellisyyttä hipovia.
Ainakin meidän perheen makutuomareiden mielestä!
Homma lähti siitä, kun Kati teki videollaan
vaahtokarkkipopcorneja. Minä kokeilin vastaavia riisimuroista
(ollaan tehty vuosien varrella usein mm. mars-riisimuroja)
Ensin tein palloja, kuten Katikin poppareista, mutta
lopun massan painelin kelmulla vuorattuun leipävuokaan,
Siitäpä kehittyikin sitten aivan tosi hyviä patukoita!
Ja ohje tulee tässä:
Vaahtokarkki-suklaa-riisimuropatukat
ja vaahtokarkki-riisimuropallot
Tästä määrästä tuli 18 kpl 4-5 cm halkaisijaltaan
olevia palloja ja n. 30x10 cm leipävuokaan
parin sentin kerros. Koko massan voi toki
levittää esim. pellille ja kuorruttaa kokonaan suklaalla.
1,5l riisimuroja
250g vaahtokarkkeja
150g voita
Lisäksi:
200g maitosuklaata
n. 100g valkosuklaata
Sulata paksupohjaisessa kattilassa tai
paistinpannussa miedolla lämmöllä voi.
Lisää sekaan vaahtokarkit ja sekoita, kunnes
ne sulavat. Seos muistuttaa sulatettua valkosuklaata.
Laita murot isoon kulhoon ja sekoita varovasti
vaahtokarkkiseos sekaan. Pyörittele öljytyillä käsillä
hiukan jäähtyneestä massasta palloja ja painele
loput massata kelmulla vuoratun vuoan pohjalle.
Sulata maitosuklaa ja levitä se levyn pinnalle.
Anna jähmettyä ja tee pintaan raitoja sulatetulla
maitosuklaalla. Tein valkosuklaalla tein raitoja
myöskin vaahtis-riisimuropallojen päälle.
Anna jähmettyä ja leikkaa patukoiksi.
Tämä on muuten hyvä gluteeniton tarjottava,
kunhan varmistaa että vaahtokarkit, suklaa
ja riisimurot ovat gluteenittomia!
Täytyy niistä vaahtispoppareitakin kyllä vielä kokeilla!
Nuorimmaisen arvio, kun illalla noita patukoita maisteltiin:
"Mää pyörryn ko tää on niin hyvvää!"
Aika hyvä kokeilu siis, vai mitä? ;)
~Hannele~
Nam! :)
VastaaPoistaIhana kommentti kuopukselta :D Lasten suusta totuus tulee.
VastaaPoistaHyvä idea tehdä riisimuropatukoita. Se onkin vähemmän sottaisempaa :)
Täytyypä minunkin koklata tehdä näitä seuraavaksi. Popparipallot olivat meillä menestys ☆
Niinpä :D
PoistaJa meillä kokeillaan niitä poppareita viimeistään viikonloppuna. nyt iski laiskuus. Oli helpompi laittaa valmiita muroja ;)
Kuulostaapa hyvältä, tää on pakko laittaa testiin ;)
VastaaPoistaSuosittelen! :)
PoistaNam :)
VastaaPoista:)
PoistaKuulostaapas herkullisilta!
VastaaPoistaSitä ne kyllä on! :)
PoistaTäytyypä joskus testata :) erityisesti tuota suklaaversiota!
VastaaPoistaSe kyllä viekin voiton näistä :D
PoistaTuollainen palaute leijuttaa kyllä varmasti pitkään:D
VastaaPoistaNo todellakin :D Voiko tuon parempaa palautetta oikeastaan saada? ;)
PoistaOi oi miten ihania herkkuja siellä! <3
VastaaPoistaSaattaa asua tässä talossa hiukan makealle persoa porukkaa ;)
PoistaGluteenittomia tarjottavia tarvinkin pian synttäreille.. Kiitti! :)
VastaaPoistaOleppa hyvä! :)
PoistaPakko melkein kokeilla. :)
VastaaPoistaNo ihan ehottomasti! :)
PoistaJenkeissä näitä oonkin monesti syöny. Ja oon näitä itekin tehny. Nämä pystyy tekeen myös mikrossa. Voi ja vaahtokarkit isoon muovikulhoon ja mikroon. Pitää vaan välillä sekoitella. Kun kaikki on sulanut niin sitten riisimurot sekaan.
VastaaPoistaKaulittavaa vaahtismassaa varten oon kans sulattanut vaahtokarkkeja mikrossa. Meillä ei tosin enää oo mikroa (eikä varmaan tuukaan) joten hellalla sulatellaan jatkossa meillä. Mutta kiva kun jaoit vinkin, jospa sen joku tästä bongaa. Kiitos :)
PoistaOnpas herkut,nams:)
VastaaPoistaNo kyllä :)
PoistaNämähän kuullostaa enemmän kuin hyviltä, onneksi on blogimaailma, löytyy ihan uusia tarjoiluvaihtoehtoja sunnuntain juhliin :D
VastaaPoistaMiksi voita ja noin paljon? En tarkoita että haluan käyttää jottain öljyä vaan voiko tehdä ilman ja jos voi niin miten vaikuttaa lopputulokseen? (Muutoinkin maun suhteen)
VastaaPoista