25.1.2016

Friteeratut ranskalaiset



Nythän ei sitten puhuta mistään terveysruuasta 
mutta jaanpa yhden meidän perheen lempiruuista:

Friteeratut ranskalaiset





Meillä on jo 8 vuotta ollut käytössä rasvakeitin,
eikä sen jälkeen olla uunissa ranskalaisia montaa
kertaa paistettu. Ja pitkään aikaan ei olla ostettu
edes kaupan ranskalaisia, kun ihan perunoista
tekemällä saa niin paljon parempia!

Me tehdään ranskalaiset näin:

Kuumennetaan ruokaöljy keittimessä 180-190-asteiseksi.
(jos ei ole keitintä käytössä niin kattilakin käy)
Harjataan perunat kunnolla puhtaaksi. Ei tarvitse kuoria,
ainoastaan poistetaan mahdolliset huonot kohdat.
Kuivataan ne esim. pyyhkeellä kunnolla. Tässä
saa olla tarkkana jotta rasvan sekaan ei pääse vettä.
Pilkotaan perunat sopiviksi suikaleiksi.
Paistetaan muutama peruna kerrallaan
rasvassa, lajikkeesta riippuen n. 5-7 minuuttia.
Me ollaan todettu, että ranskalaiset on kypsiä,
kun ne koria heiluttaessa kahisevat.
Suola ja mausteet kannattaa lisätä aika nopasti,
jolloin ne tarttuvat paremmin. Me tehdään 
maustaminen niin, että kaadetaan ranskalaiset
kulhoon, lisätään mausteet  ja kulhoa
heiluttamalla sekoitetaan.

Toinen tapa valmistaa ranskalaiset on paistaa ne kahteen
kertaan. Silloin ranskalaisia paistetaan ensin 3-5 minuuttia
160-170 asteessa, nostetaan ne välillä pois ja paistetaan
vielä 180-200 asteessa pari minuuttia. Tätä tapaa moni
kehuu, mutta meillä yleensä paistetaan kerralla loppuun.
Meidänkin porukkaan kun saa tehdä ihan reilun satsin!

Yllättävänkin vähän rasva paistamisen aikana
vähenee, joten ei rasvaa NIIN paljon perunoissa 
sitten voi olla (toiveajattelua ;))
Rasvan voi käyttää muutamaan kertaan, itse kaadan 
 jäähtyneen öljyn siivilän läpi takaisin pulloihin 
seuraavaa käyttökertaa varten.







Tämän herkuttelun jälkeen taitaa olla kyllä iltalenkkeily paikallaan ;)

~Hannele~

P.S. Viilasin banneriin raikkaampaa ilmettä, mitäs tykkäätte?


14 kommenttia:

  1. Meillä ranskalaiset on miehen ja lasten herkkua, mutta meillä paistetaan uunissa.. On nuo friteeratut varmasti parempia! Kivalta näyttää bannerin uusi ilme! :)

    VastaaPoista
  2. Hieno banneri! Itse tehyt ranskikset on varmaan hyviä ja eihän niitä jatkuvasti tarvi syödä :) MUkavaa viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Totta, ei ihan joka päivä kuitenkaan :D

      Poista
  3. Ihana banneri! :) mä harrastan itse tehtyjä lohkokasviksia ja lohkopottuja siis uunissa. :) ihan lemppari. :) näyttää kyllä niin herkulta nuo teidän ranskalaiset. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Saikku! Uunikasvikset on kyllä kans tosi hyviä :)

      Poista
  4. Mukavan raikas, väljä ja tyylikäs banneri!
    Omatekoiset ranskikset on varmasti hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva kuulla, kun se oli tavoitteena :) Todellakin on hyviä!

      Poista
  5. Näyttääpä herkullisilta ja sopivan ruskeilta. Tyylikäs banneri kyllä:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän makuun ne pitääkin paistaa oikein kunnolla :) Kiitos!

      Poista
  6. Näyttää niin hyviltä nuo ranskalaiset. Mikä rasvakeitin sinulla on, että saa tehtyä isomman satsin kerralla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on 8 vuotta vanha OBH Nordican keitin. Siihen mahtuu 3 litraa rasvaa kerrallaan. Meidän porukkaan saa ranskalaiset tehdä yleensä 4 erässä :)

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥