Grillauskausi alkaa olla käsillä ja myöskin Blogiringin
ja Agan kampanjassa grillataan. Aga käynnistää kesäksi
turvallisuuskampanjan jotta grilliherkkujen valmistus kaasulla
sujuisi turvallisesti tänäkin vuonna. Kaasukunkku-sivustolla
voi käydä testaamassa oman turvallisuustietoutensa ja osallistua
samalla majesteettisen kaasugrillin arvontaan!
Samalla sivustolla käynnistyy myös reseptikilpailu, johon minäkin
osallistuin omalla Grillileipä-reseptilläni.
Grillauksessakin suosin monessa asiassa suosimaani
"helppoa ja yksinkertaista" - tyyliä :)
Samalla sivustolla käynnistyy myös reseptikilpailu, johon minäkin
osallistuin omalla Grillileipä-reseptilläni.
Grillauksessakin suosin monessa asiassa suosimaani
"helppoa ja yksinkertaista" - tyyliä :)
Meillä grillataan yleensä ihan puilla tai hiilillä mutta tämän
kesän haavelistalla on kunnollinen kaasugrilli.
Sellainen tarpeeksi iso, jotta perheen ruuat saa kerralla valmiiksi
ja ihan ehdottomasti sivupolttimella, jotta myös esimerkiksi
perunat saa keitettyä grillauksen lomassa. Haaveissani näen sen
grillin vielä jonain päivänä kunnollisessa kesäkeittiössä.
Helpottaisi kummasti kesäaikaan esimerkiksi keittiön siivousta ;)
Helpottaisi kummasti kesäaikaan esimerkiksi keittiön siivousta ;)
Grillileipä
4 annosta
Ainekset:
4 täysjyväpaahtoleipää
oliiviöljyä
4 palaa lohifilettä
suolaa
sitruunapippuria
sitruunaa
16-20 parsaa
ruohosipulituorejuustoa
tilliä
Sekoita ruohosipulituorejuustoon hieman hienonnettua tilliä.
Poista parsoista tyven puumainen osa.
Kuumenna reilu määrä suolalla maustettua vettä kattilassa kiehuvaksi
ja esikeitä parsoja pari minuuttia. Voit lisätä keitinveteen myös pari viipaletta sitruunaa.
Nosta parsat kattilasta ja grillaa niitä muutama minuutti, välillä kääntäen.
Parsat voi grillata myös ilman esikeittämistä, tällöin grillausaika on pidempi.
Mausta lohipalat suolalla ja sitruunapippurilla. Purista päälle sitruunamehua.
Grillaa palat kypsäksi. Halsteria käyttämällä palat säilyvät parhaiten ehjänä.
Irrota kypsistä lohipaloista nahka.
Sivele paahtoleipäpalat molemmilta puolilta oliiviöljyllä ja paahda ne grillissä.
Levitä paahtoleiville tuorejuustoa ja asettele niiden päälle muutama parsa sekä lohipala.
Ai että miten herkullinen grillileipä! :) meillä grillikausi avattiin vappuna meidän ikivanhalla pallogrillillä. :P kesällä tulee grillausta harrastettua kyllä tosi paljon ja haaveilen myös ite kunnon grillistä ja kesäkeittiöstä, sitten joskus... :D
VastaaPoistaMikä ihana lautanen!
VastaaPoistaLooks so delicious... nice plate!
VastaaPoistahttp://beautyfollower.blogspot.gr
Näyttää niin hyvätä että tätä testattava. Kiitos vinkistä!
VastaaPoistaHei nam!!!
VastaaPoistaValoisaa päivää sulle <3