Aamusta leivoin jokavuotiseen tapaan satsin vappumunkkeja.
Samalla kokeilin churroja, joita myös espanjalaisiksi
munkkitangoiksi kutsutaan. Taikina on tuulihattutaikinan
tapainen ja se pursotetaan tangoiksi kuumaan oljyyn.
Churrot tarjotaan perinteisesti suklaakastikkeen kanssa.
Tämä ohje on peräisin Liemessä-blogin Jenniltä
Katukeittiö-parempaa roskaruokaa-kirjasta.
Churrot
20 kpl
taikina:
1 rkl sokeria
50 g suolatonta voita
3 dl vettä
ripaus suolaa
3 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
(itse laitoin normaalia voita ja jätin suolan sitten pois)
1 l rypsiöljyä paistamiseen
Sekoita kattilassa keskilämmöllä sokeri, voi, vesi ja suola ja anna
kiehahtaa. Alenna lämpöä ja sekoita jauhot joukkoon. Sekoittele hetken
aikaa, niin että taikina kuivahtaa hieman. Siirrä kattila liedeltä.
Sekoita sähkövatkaimella joukkoon kananmunat yksi kerrallaan
niin, että jokainen kananmuna on sekoittunut kunnolla ennen
seuraavan lisäämistä.
Kuumenna kattilan pohjalla vähintään 5 cm öljyä 180 asteeseen.
Muista varovaisuus ja pidä kansi käden ulottuvilla
rasvan syttymisen varalta.
Laita taikina tähtiterällä varustettuun pursotinpussiin
ja pursota taikinaa suoraan kattilaan. Leikkaa taikina
pursottaessa saksilla poikki haluamastasi kohdasta.
Paista n. 2-4 minuuttia riippuen churrojen paksuudesta.
Kieritä churrot pian paistamisen jälkeen kaneli-sokeriseoksessa.
Dippaa suklaakastikkeessa ja herkuttele.
Suklaakastikeen tein kerman puuttuessa nyt niin, että sulatin
100g suklaata ja sekoitin joukkoon purkillisen vaahtoutuvaa
vaniljakastiketta :)
Iloista vapun päivää, meillä olis ohjelmassa
jo perinteeksi muodostuneet pihansiivoustalkoot mummulassa :)
~Hannele~
Oiettä nam! <3 Noita pitäis kyllä kokeilla!
VastaaPoistaOunou, nyt kyllä herahti vesi kielelle! :-P
VastaaPoistaNäyttää ja kuullostaa tosi herkullisille!
VastaaPoistaWau,varmasti maistuu..nams!
VastaaPoistaNam, nam - jos noita olisi meillä nyt, niin eivätpä olisi kauaa;)
VastaaPoistaKivaa vappuiltaa sinne!
Nam! Churrot ovat kyllä herkkua! Kiitos ohjeesta, nyt niitä tulee varmasti kokeiltua itsekin!
VastaaPoistaKiitos tästä ohjeesta. Luin eilen tämän ja aloin heti kokeilemaan. Jätin myös suolan pois, kun laitoin taikinaan normaalisuolaista voita.
VastaaPoistaTein tästä ekakertalaisen kokeilusta myös blogiini jutun :D