26.3.2013

Suklainen juustokakku


En oo eläissäni tehnyt juustokakkua, siis sellaista
uunissa paistettavaa ja johan sitä piti kokeilla.
Päätin luottaa Leilan resepteihin ja hain täältä
suklaisen juustokakun ohjeen.
(On muuten hyvä juttu kun nyt videot on liitetty uusiin ohjeisiin)



Suklainen juustokakku

400g digestive-keksejä
200g voita

600g philadelphiajuustoa
2,5 dl rahkaa
2 tl vaniljasokeria
1,5dl sokeria
4 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
150g tummaa suklaata, 60 %
3 rkl espressoa (tavallinenkin kahvi varmaan käy)

Murskaa keksit ja sulata voi. Yhdistä ja painele
n. 24 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Paista pohjaa 175 asteessa 10 minuuttia.

Sekoita keskenään tuorejuusto ja rahka, lisää sokerit.
Sekoita kanamunat joukkoon yksitellen ja lisää kerma.
Ota puolet erilleen ja lisää toiseen astiaan sulatettu suklaa ja kahvi.
Lisää massoja vuokaan vuorotellen ja sekoittele esim. veitsellä
niin että muodostuu marmorimainen kuvio.
Paista 140 asteessa 1,5 tuntia.




 Me lämpimänä maisteltiin ja nyt ootellaan että
jäähtyy jääkaapissa. Lämpimänä ei aiheuttanut vau-reaktioita.
 Luulen että kylmänä on paljon paljon parempaa.
Ootellaan :)



~Hannele~

14 kommenttia:

  1. Näyttää herkulta! Ja Leilan ohjeet on järjestäen aina hyviä:-) Uskon kyllä että on parempaa kylmänä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leilan ohjeet on kyllä aika pettämättömiä :)
      Ja tosi paljon parempaa on kyllä kylmänä!

      Poista
  2. Herkulliselta kyllä näyttää! Varmaankin kylmänä parempaa. Tein joskus vähän vastaavaa jollain Maku-lehden reseptillä ja se vaan parani päivä päivältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon parempaa!
      Niin se taitaa olla että vanhetessaan paranee :)

      Poista
  3. Oi kun on syntisen hyvän näköinen kakku! Täytyypä kokeilla reseptiä! :)

    VastaaPoista
  4. näyttää kyllä todellakin ihan syntisen hyvältä tuo kakku..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aattelin että pitää muistaa ostaa jätskiä ja kokeilla vielä senkin kanssa. Varmaan tosi pahaa ;D

      Poista
  5. Vastaukset
    1. No niinpä tosiaan! Alkaa tiikerin raitoja löytyä vähän joka leivonnaisesta :D

      Poista
  6. Vaikka et heti ylistänytkään maasta taivaaseen, niin uskon että tota pitää kokeilla :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeileppa! Tämä oli kyllä helppo tehä, vain paistamiseen kului paljon aikaa :)

      Poista
  7. Ainakin näyttää tosi hyvältä! Mä tein sellaisen vadelmaversion, mutta talletin sen tarkasti pakastimeen. Pääsiäisen aikaan sitä varmaan maistellaan. Ohjeessa ainakin sanottiin, että tarjoillaan kylmänä, joten ehkä tuo suklaakin on sitten kylmänä se Wau!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekin kuulostaa tosi hyvältä! Kyllä se maistui kylmänä hyvin lapsillekin jotka lämpimänä ei tykänneet ollenkaan :)

      Poista

Kommenttisi ilahduttaa ♥