20.6.2012

Juhannus lähestyy...

...ja juhannusheran keitto myös.
Tuli mieleen että laitanpa ohjeen tänne
nyt niin ehtii joku sitä vielä tarvittaessa
hyödyntämään :)


PUNANEN HERA
15 l tilamaitoa
2 tl juustonjuoksutetta

Lämmitä 9 l maitoa kädenlämpöiseksi,
nosta pois levyltä ja sekoita maitoon
juoksute. Anna juoksettua n. tunnin ajan.
Kuumenna loput 6 l maitoa kiehuvaksi
ja lisää juoksettunutta massaa
"kiehuvaan silmään" vähitellen.
(tähän menee aika kauan)
Kun kaikki juustomassa on laitettu,
keitä miedolla lämmöllä n. 5 tuntia
kunnes väri on toffeemaisen ruskea

Perinteisesti sitä keitellään 
juhannusaaton vastaisena yönä :)

~Hannele~

P.S. Kauan kateissa ollut lukijat-gadget
on taas saatu esiin. Näkyykö se teille?

14 kommenttia:

  1. Ööö...ja tätä syödään minkä kanssa/miten...? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis etkö ooo koskaan maistanut, voi hyvänen aika :D
      Sitä syödään ihan vaan sokerin kanssa ja ne juustot on niin hyviä!
      (ite tosin opin syömään vasta aikuisena vaikka äiti on keittänyt sitä joka juhannus)
      Toiselta nimeltään siis juustokeitto. Viime juhannukselta taitaa olla kuvakin täällä :)

      Poista
    2. Kiitos tiedosta, ihan uus tuttavuus mulle. Menny se viime vuotinenkin postaus vissiin ihan ohi.

      Poista
  2. Näkyy lukijat myös meille. Täällä on hera jo keitetty, odottelen vielä että on tarpeeksi kylmää niin voi sit maistella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen kyllä jo töissä padallisen keittelin. Ja pakko sitä on itellekin tehä vaikka meillä ei läheskään kaikki sitä syökään :)

      Poista
  3. En oo ikinä kuullukkaan koko juhannusherasta... Piti sit maalaistollon oikein googlata, ja ny ainakin tierän, et miltä se näyttää;)

    Lukijat näkyy:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se varmaan on tiettyjen alueiden herkku. Ja eri paikoissa on erilaisia versioita :)

      Poista
  4. Mummini valmisti kyseistä herkkua aikoinaan,
    mukavat lapsuusmuistot tulvivat mieleeni reseptisi myötä :)
    Oikein mukavaa Juhannusta, terkuin Riitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tosi monista juhannusperinteistä tulee aina lapsuusmuistot mieleen :)
      Kiitos!

      Poista
  5. No samoissa puuhissa oltiin täälläki. Mie vain juoksetan maidon isossa kattilassa ja alan sit sitä lämmittämään, siis koko satsia, kun massa on hyytynyt. Ja ohan se niin hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se tuntuu olevan myös aika yleinen keittotapa :)

      Poista
  6. Anppi myös on parasta aikaa keittelemässä juustoa. Hyvät juhannukset sinne =).

    VastaaPoista
  7. epistä,jottain jiäpi puuttumaan ku ee tuota juhannus-heraa saa syyväkseen...NAMS!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥