Tänään päätin kokeilla jotain ohjetta laatikossa
olevista leivontakirjoista. Nykyään tulee
tosi vähän käytettyä keitto-ja leivontakirjoja.
Suklaakinuskipiirakan ohje vaikutti
mielenkiintoiselta, joten kokeiluun meni.
Ja hyvääkin oli, vaikka jännäsin makua
kun en kovin tummasta suklaasta tykkää :)
SUKLAAKINUSKIPIIRAS
Taikina:
3dl vehnäjauhoja
125g jääkaappikylmää voita
2-3 rkl vettä
(ite lisäsin vähän sokeria)
Mittaa jauhot kulhoon. Paloittele kylmä
voi ja laita jauhojen joukkoon.
Nypi seos murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita
nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa liikaa.
Painele taikina 25cm vuokaan.
Pistele pohja haarukalla ja laita jääkaappiin
n. 30 minuutiksi. Esipaista 225 asteessa 10-15 min.
Laske uunin lämpötila 175 asteeseen.
Täyte:
4 dl rouhittua pähkinäsekoitusta
(laitoin hasselpähkinää, saksanpähkinää
ja mantelirouhetta)
150g sulatettua tummaa suklaata
2 munaa
1½dl fariinisokeria
1dl siirappia
Ripottele pähkinärouhe esipaistetun
pohjan päälle. Vatkaa munat fariinisokeri
ja siirappi. Lisää suklaa. Kaada seos
pähkinöiden päälle. Paista uunin alatasolla
175 asteeessa 40-45 minuuttia.
(Luin kyllä ite huolimattomasti
ja paistoin keskitasolla)
Tarjoa kylmänä kermavaahdon tms kanssa!
Ens kerralla kokeilen maitosuklaata
ja vähennän pähkinöiden määrää.
Vaikka hyvää oli näinkin, pitää testailla vielä :)
Kauniita unia <3
~Hannele~
olipas herkun näköistä...mutta MIKÄ VUOKA!
VastaaPoistaSe onkin niin ihana että voisin tehä piirakoita joka päivä ;)
VastaaPoistaIhanan herkullinen.
VastaaPoistaNamilta näyttää, myös vuoka jossa piiras on
VastaaPoistaMummu-Ruusunen
Kylläpä näyttää hyvältä! Ois kkokeilemisen arvoinen varmasti. Tuo edellisen postauksen tiilitapetti on hieno! Sopii hyvin siihen tilaan.
VastaaPoistaMmmmm näyttää herkulliselta! Ihanaa tapettia tossa aiemmas postauksessa! :)
VastaaPoistaKiitos teille! Näyttää tuo piiras vain paranevan "vanhetessaan". Oon tänään sitä napsinut kahvin kanssa ja on hyvää! Ihan ilman mitään vaniljakastikettakin, ne meni jo eilen ;)
VastaaPoista