Aattelin vaihteeksi tehä hyytelökakkua kun ei tässä
muuten oo tarpeeksi herkuteltu ;)
Viikonlopun kakuista jäi vatkattua kermaa
ja se piti jotenkin käyttää. Kauppaan en jaksanut lähteä
vaan lisäsin joukkoon mitä kaapeista löytyi. Keksejäkään
ei ollut joten paistoin kakkuun tumman sokerikakkupohjan.
2 kananmunaa
0,75 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1rkl kaakaota
Täyte:
Vatkattua kermaa (oisko ollut parisen purkkia)
purkki rahkaa
purkki flora vanillaa
vajaa pussi wiener nougat-crushia
5 liivatetta
2 rkl maitoa
Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat
aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Kaada voidellun
ja jauhotetun irtopohjavuoan pohjalle ja paista
n. 10 min 225 asteessa.
Irrota pohja ja pese vuoka. Vuoraa vuoka
leivinpaperilla ja laita pohja takaisin vuokaan.
Liota liivatteet kylmässä vedessä pehmeiksi.
Lisää kermavaahtoon rahka, crush ja vatkattu
flora vanilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa
sokeria. Kuumenna maito mikrossa ja
sulata siihen pehmenneet liivatteet. Lisää
neste nauhana muiden aineiden sekaan koko
ajan sekoittaen ja kaada sitten seos vuokaan.
anna hyytyä vähintään muutama tunti.
Koristele esim. suklaalehdillä.
Ihanaa maanantai-iltaa!
~Hannele~
Herkullisennäköinen kakku! Kelpais kyllä mullekin. Taidatkin olla jauhopeukalo :)
VastaaPoistaIhana kakku jälleen. Hyytelökakut ovatkin ihania:)
VastaaPoistaNäyttää niin NAMILTA :)
VastaaPoista