30.8.2025

Omenapiirakka kauramurulla

 Olen tämän omenapiirakan ohjeen jakanut joskus aikaisemminkin. Mutta kun nyt tässä
aletaan elämään omenoiden sesonkiaikaa niin jaan uudestaan kun viikolla kuvasin
ohjeen videollekin. Tällä piirakalla lähtee makean nälkä hetkeksi :)
Raparperi sopii hyvin täytteeksi myös.


Omenapiirakka kauramurulla

2 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl maitoa tai vettä
1½ tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
2½ dl vehnäjauhoja
75g sulatettua voita

omenaviipaleita ja kanelia

50g voita
50ml sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl kaurahiutaleita

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata voi. Vaahdota kanamunat ja sokeri.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos muna-sokerivaahtoon vuorotellen maidon/
veden kanssa. Lisää lopuksi sulatettu voi. Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun 
piirakkavuokaan. Kuori ja viipaloi omenat. Lisää taikinan päälle ja ripottele pintaan kanelia.
Sulata kauramurua varten voi ja lisää sekaan muut aineet. Ripottele seos päällimmäiseksi
vuokaan.Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Ohjeen kaksinkertaistamalla tulee pellillinen.




Tunnelmallista venetsialaisiltaa!

~Hannele~

4 kommenttia:

Kommenttisi ilahduttaa ♥