11.8.2022

Kesäkohde 8- Kylpyläsaari

Vielä on kesää jäljellä ja ainakin tämä kahdeksas kesäkohde ehtii sarjaan mukaan. Jossain ovat jo koulut alkaneet ja meilläkin lukiolainen ja terkkalainen aloittivat eilen, mutta kuopuksen peruskoulu alkaa vasta maanantaina. Tuon kuopuksen kanssa pysähdyimme kerran kesäisellä maakunta-ajelulla Haapaveden Kylpyläsaareen. Söimme kuplavohvelit ja kun kiersimme alueella, nappailin puhelimella kuvia sillä ajatuksella, että tämäkin paikka ansaitsee oman postauksensa. Kylpyläsaari on saanut nimensä siellä 1800- ja 1900-lukujen vaihteessa toimineesta kylpylästä. Tuosta Suomen pohjoisimmasta höyrykylpylaitoksesta kertovan blogipostauksen löysin täältä

Kylpyläsaari on pieni saari Haapaveden keskustan tuntumassa. Saaressa toimii Kylpyläsaaren matkailu ja sieltä löytyy leirintäalue sekä eri kokoisia mökkejä, joista osa on vuokrattavissa ympäri vuoden. Kesäaikaan palvelee kahvila-ravintola sekä jäätelö- ja vohvelikioski. Ravintolarakennus on rakennettu joitakin vuosia sitten. Saaren hiekkaranta on suosittu uimapaikka ja rannassa on vuokrattavissa sekä puu- että sähkösauna. Tekemistä kaipaavalle löytyy minigolf-rata, biitsikentät ja vuokrattavat fatbiket.

Kahvila-ravintola on avoinna 28.8. asti: Ma-to klo 11-20, Pe-la klo 11-22. Sekä vielä tulevana sunnuntaina, 14.8. klo 12-18. Jäätelö-ja vohvelikioski Pe 16-20, La 11-20 ja Su 12-18. Syyskuussa aukioloaikoja voi seurata Facebook-sivuilla.











~Hannele~


1 kommentti:

  1. Mukava,että olet löytänyt Kylpyläsaaren. Hienoja kuvia olet ottanut. Näin paikkakuntalaisena mukava katella. Itse tulee hyvin harvoin käytyä paikalla, valitettavasti.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥