Monella taitaa olla perinteenä, että ensimmäiset glögit lämpenevät ja ensimmäiset joulutortut paistuvat pyhäinpäiväksi. Niin meilläkin nykyään usein, ei kuitenkaan ihan joka vuosi. Pyhäinpäivään sopivat hyvin enkelin malliset joulutortut, joihin itse käytän omena-kanelimarmeladia. (enkelitorttuihin löytyy ohjevideo täältä) Perinteistä luumuhilloa käytän joulutorttuihin nykyisin aika harvoin. Kokeilin myös uutta vihreä kuula-marmeladia, jota laitoin kukan mallisiin torttuihin mutta edelleen olen kuitenkin sitä mieltä että vihreät kuulat ovat perinteisessä muodossaan parhaita. Ei vetänyt vertoja omena-kanelille :)
Mukavaa sunnuntaita! Meillä on pitkästä aikaa, siellä täällä hento valkoinen peite maassa :)
~Hannele~
Kyllä ekat joulutortut ovat aina parhaita torttuja. Me paistoimme ensimmäiset jo viikko sitten. :)
VastaaPoistaNiin on! Ekojen jälkeen tulee yleensä vähän taukoa ja sitten joulukuussa paistellaan useammin 😊
PoistaIhanuuskuvat ja ihanuustortut. Pakko aloittaa leipominen (ostin jo luumuhillot ja torttulevyt)
VastaaPoistaKiitos! Niin se on paras tehdä 👍😄
PoistaMeilläkin syötiin viime viikolla ensimmäiset joulutortut. Teen aina perinteisen mallisia. Pitäis opetella tekemään enkeleitä tai kukkia, mutta sitä tekee aina vanhan kaavan mukaan :)
VastaaPoistaTein youtubeen ohjevideonkin kukkatortuista 👍😊
PoistaMistä tuntee joulun? torttujen tuoksusta, palaneesta kielestä kun on pakko heti maistaa juuri uunista ulos tulleen tortun rapeutta.Tomusokerin tupsaus huulille. Se on sitä oikeaa tunnlmaa.
VastaaPoistaSe on just noin 🤭😄
Poista