Ai herkkujen herkku, nyt on hyvää! Tyttö teki sunnuntaiksi pienen rocky road-piirakan/kakun ja sehän oli niin mainiota että oli tehtävä koko pellillinen samalla ohjeella. Ohje on mukailtu Kinuskikissan lukijan resepteistä, täältä ja kaksinkertaistamalla ohjeen siitä tuli sopivasti pellillinen. Pakastamista en hoksannut testata vielä, että en osaa sanoa miten käyttäytyy.
Rocky road-piirakka
300 g suklaata
250 g voita
4 dl sokeria
6 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
4 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
Päälle:
pussillinen omar-karkkeja
suolapähkinöitä
pieniä vaahtokarkkeja
200g sulatettua suklaata
Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.
Lisää kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita keskenään
kuivat aineet ja lisää seos taikinaan. Lisää suklaa.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 175 asteessa n.20 minuuttia.
Levitä pinnalle pilkotut omarit, suolapähkinät ja vaahtokarkit. Paista vielä 5-10 min.
Anna jäähtyä ja valuta päälle sulatettu suklaa esim. raitoina. Laita jääkaappiin.
Tästä piirakasta ei tarvitse isoja palasia leikata, pienemmälläkin saa suun makeaksi!
~Hannele~
Vaikuttaa herkulliselta! En usko että se pakastamisesta kärsisi.
VastaaPoistaLuulen myös että kestää ihan hyvin pakastuksen 👍 😊
Poista