31.3.2020

Sitrus-rahkapiirakka,

Facebookissa tuli tuon tuostakin vastaan kuva mukavan pirtsakan näköisestä piirakasta. Kyseessä oli 
Valion mainos ja rahkapiirakka, jossa päällä oli klementiiniviipaleita. Eilen poika halusi leipoa jotain 
ja päätettiin kokeilla tuota ohjetta. Taikina oli helppo, kaikki vain sekoitettin yhteen. Me unohdettiin 
laittaa taikinaan kardemummaa, mutta ei se ainakaan haitaksi ollut. Ohjeessa oli myös kaksi purkkia
kermarahkaa, mutta koska sitä ei meidän kaupassa ollut, käytimme vaniljarahkaa. Myöhemmin
luin ohjeen kommentteja ja totesin, että taisi olle hyvä valinta muutenkin koska joku mainitsi
piirakan olleen mauton. Samoin muutkin olivat todenneet saman kuin me, että klementiinit 
muuttuivat uunissa kitkeriksi, osa tosi pahan makuisiksi. Myös paistolämpötilan muutin suoraan
175 asteeseen. Eli, ensi kerralla pohja ja rahka tällä seuraavalla ohjeella, mutta klementiinit vaihdan
 vaikkapa persikkaan. Erittäin hyvä pääsiäisleivonnainen joka tapauksessa!

Sitruksinen rahkapiirakka
(pellillinen)

250 g sulatettua voita (riittäisi mielestäni 200g)
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
2 ½ dl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
(2 tl kardemummaa, me ei laitettu)

Täyte 

2 prk vaniljarahkaa
2 prk sitruunarahkaa
4 klementiiniä (käytä jotain muuta :D)


Sekoita kaikki taikinan ainekset sekaisin ja painele jauhotetuin käsin leivinpaperin päälle pellille.
Sekoita myös rahkat yhteen ja levitä taikinan päälle. Asettele pinnalle  esim. persikkaviipaleita,
ananasta tai niitä klementiinejä. Marjatkin sopisivat tähän mainiosti!
Paista 175 asteessa n. puoli tuntia 






Tänään täällä tulee lunta taivaan täydeltä mutta eikös sitä sanota:
"uusi lumi vanhan surma" Kevättä kohti :)

~Hannele~

7 kommenttia:

  1. Näyttää silti hyvältä.. Mutta persikka toimisi tässä varmasti tosi hyvin!

    VastaaPoista
  2. Herkullisen näköistä:)

    VastaaPoista
  3. Kyllä tuo herkku tuo veden kielelle, rakastan rahkapiirakkaa, pitäisi tehdä sokeriton, miten se onnistuu ?

    VastaaPoista
  4. Näyttää kyllä aivan super herkulliselta, nam!

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥