2.8.2017

Päiväkahville

Päivällä teki mieli jotain hyvää kahvin kanssa. Mustikkapiirakka olisi kyllä 
maistunut, mutta eivät taida mustikat olla meidän leveyksillä vielä kypsiä?
Onneksi pakastimessa oli vielä raparperia, jota alkukesästä sain äidiltä ja 
pilkoin valmiiksi. Muutama piirakka on jo tehty ja vieläkin jäi vähän.
Ehkä maailman helpoin piirakka tulee murupiirakan ohjeella.
(Liitän toissa talvena tekemäni videon postauksen loppuun,
kun en sitä ollutkaan silloin täällä jakanut)
Tällaiseen pyöreään vuokaan teen aina puolikkaan annoksen.
Sitähän sanotaan, että raparperin kanssa  kannattaa nauttia jotain
maitotuotteita ja mikäs sen parempi on kuin vaniljajätski!
Pohjaan laitoin oikein aitoa kermaa, kun oli avattu
purkki jäänyt ganachen teosta. Mutta maito tai vesi käyvät hyvin :)







Täällä koitetaan siivota ja laittaa paikkoja mutenkin kuntoon sunnuntain
 rippijuhlia varten. Vähän maalailuakin on vielä huomiselle :D

~Hannele~

15 kommenttia:

  1. Täällä rannikolla mustikat ja ahomansikat ovat kypsiä, pienen purkillisen keräsin juurikin makeanhimoon.
    Tuollainen herkkupiirakka olisi kyllä maistunut, leivonta ei vaan tänään onnistunut!
    Aurinkoisia päiviä sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! En ole kyllä käynyt katsomassa, onko kypsiä mutta jostain luin että vähän täytyy vielä odotella. Ei tässä ennen rippijuhlia kyllä metsään ehtiskään :)

      Poista
  2. Namskis! Mustikkamurupiirakka on niin verratonta. Minä teen murupiirakan aina Pionilaakson murupiirakan reseptillä. Vaihteeksi voisin kokeilla tätä sun versiota, jos ei ole sama ohje. :) Kävin illalla hillasuolla. Hoksasin mennessäni, että mustikoitakin voisi alkaa poimimaan. Sen verran paljon oli ihan kypsiä. :) Mukavaa juhlaviikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo ohje on joku iankaikkisen vanha, enkä tiedä mistä on peräisin. Mutta sillä on tehty sen parikymmentä vuotta mitä on omassa huushollissa oltu :) Täytyy alkuviikosta lähteä tutkailemaan, joko pääsee marjanpomintaan. Kiitos!

      Poista
  3. Nam, näyttääpä herkulliselta ja mikäs sen parempaa piirakan kanssa kuin vaniljajäätelö:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Onhan se ihan eri syödä jätskin kanssa kuin ilman :D

      Poista
  4. Herkulliseltä näyttää! <3 Minulla oli eilen mustikkapiirakkapäivä. Tein sen sellaisesta Farinan gluteenittomasta jauhosta, johon lisättiin vain vesi, öljy ja munat. Oli hyvä vaihtoehto sekin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Kuulostaapa näppärältä! Voisin kokeilla joskus kun tarvii gluteenitonta tarjottavaa :)

      Poista
  5. Piirakat niiiin hyviä!Mustikkapiirakkaa teki jo eilen mieli,mutta pitää katsoa mistä kypsiä mustikoita jo voisi hakea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jospa ensi viikolla meilläkin olis jo mustikkapiirakkaa. Pakastimessa ei ole ollut aikoihin yhtään! :)

      Poista
  6. Mäkin voisin kokeilla tota glut. juttua itselleni,
    en ainakaan muista että olisin sellaista tehnyt.

    VastaaPoista
  7. Hyvältä näyttää. Täällä leivottiin tänään korvapuusteja :)

    VastaaPoista
  8. Ihanalta näyttää <3 Mun on siis oikeesti lähdettävä mustikkamettään :D

    VastaaPoista
  9. Hyvältä näyttää piirakkasi.
    Täällä on moni tehnyt mustikkapiirakkaa, mutta ei meilläkään ole vielä kypsiä.
    Meillä on parhaimmillaan nyt mansikkasato.

    VastaaPoista
  10. Heekulliselta näyttää raparperipiirakkasi. 😋 Tuo ohje on kyllä moninäyttöinen, sillä minäkin usein pohjat piirakoihin teen. Helppo ja nopea.

    Mukavia ja mieliinpainuvia rippijuhlia teille! 😚

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥