27.7.2017

Mustaherukka- raakakakku

Heitin kesäloman alkajaisiksi facebook-kavereille toiveen leivontavideo-ehdotuksista.  
Raakakakkua toivottiin ja  tulipa sitäkin kokeiltua ensimmäistä kertaa.
 Päätin kuvata heti tämän ensimmäisen ja julkaista, jos suunnilleen onnistuu :D
Siitähän tuli aivan hyvä. En ole raakakakkuja juurikaan maistanut, joten ei
ole mihin verrata, mutta omaan makuuni erityisesti täyte oli sopiva.
Pohja oli aika pehmeä, siihen voisi laittaa enemmän pähkinöitä ja kenties
jättää osan isommaksi rouheeksi jotta jäisi vähän pureskeltavaa.
Kakkua varten selasin useampia ohjeita, ja tämä on jonkinlainen sekoitus :)
Meidän tehosekoittimessa ei aivan tehot riittäneet vaan jouduin sekä
pohjan, että täytteen viimeistelemään sauvasekoittimella.

Mustaherukka-raakakakku


Pohja:
1 dl kuorittuja manteleita
1 dl saksanpähkinöitä
1,5 dl pehmeitä viikunoita
1,5 rkl kookosölyä
ripaus suolaa

Täyte:
100g cashew-pähkinöitä
1,5 dl kookosöljyä
2 banaania
1,5 rkl hunajaa
½ sitruunan mehu, voi laittaa enemmänkin.
200g jäisiä mustaherukoita

Laita ensin 100g cashew-pähkinöitä 
muutamaksi tunniksi jääkaappiin, veteen likoamaan.

Laita kaikki pohjan ainekset tehosekoittimeen ja tee tasainen seos.
 Painele seos irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla.
Öljyä reunat tai vuoraa nekin leivinpaperilla. Tai käytä reunakalvoa.

Tee myös täytteen aineksista tasainen seos.
Kaada täyte pohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti. 
Irrota kakku vuoasta ja koristele.

Sellaisen huomion tein, että kakku pehmenee nopeammin 
huoneenlämmössä kuin tavallinen hyytelökakku.







Tänään on vähän syytäkin syödä kakkua,
kun toinen lapsista täyttää 18 :)

~Hannele~


2 kommenttia:

  1. onpa ihania herrkkuja täällä,vesi tulee kielelle kun katselee, rupesin liittymään tänne, mutta olinkin jojoskus liittynyt, kun muistaisi käydä tai osaisi tulla uudestaan.

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥