8.1.2017

Lusikkaleivät

Olen tehnyt lusikkaleipiä tasan kerran aiemmin,
mutta ystäväni on toivonut videota niiden teosta
joten päätin eilen sitten viimein sen kuvata.

Perinteisesti lusikkaleivät tehdään teelusikan
kokoiseksi, mutta jostain kumman syystä en löytänyt
meiltä sellaista vanhaa syväpesäistä teelusikkaa.
Joten käytin sitten ruokalusikkaa. 
 Katoaako muilla pikkulusikat oudolla tavalla? 
Uudet lusikat ei muuten ole yleensä kovin syviä,
joten vanhassa vara parempi. Taaskin :)

Lusikkaleivät:

200g voita
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Sulata voi ja keitä sitä hiljalleen, kunnes väri muuttuu kullanruskeaksi. 
Jäähdytä. Sekoita kuivat aineet ja lisää voi-sokeriseokseen. 
Sekoita tasaiseksi. Painele taikinaa lusikkaan ja liu'uta varovasti irti.
 Paista 175 asteessa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä. 
Levitä tasaiselle puolelle hieman marmeladia tai hilloa 
ja paina toinen pikkuleipä päälle. Sokeroi lopuksi.








Otan mielelläni jatkossakin toiveita vastaan
 leivontavideoiden aiheisiin liittyen :)

Kaunista sunnuntaita!

~Hannele~

20 kommenttia:

  1. Mammani teki noita aina pyöreänä....ja niiden nimi oli rakastuneet.:)

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Ne on parin(?) vuoden takainen löytö kirpparilta :)

      Poista
  3. Noita lusiakkaleipiä tein lapsena äidin kanssa viimeksi.

    VastaaPoista
  4. Minä rakastan sinun videoitasi.Niiden katselu on jotenkin hoitavaa.Voisi tietysti käydä niin,että siinä itse kokee suurta toivottomuutta omasta liian niukasta elämysten tuottamisesta.Mutta ei suinkaan.Kaunis musiikki,harmonia,kaikki.Ja hyviä ohjeita,joilla voi ilahduttaa perhettä.Kun joku valmiiksi miettinyt.Olet niin,niin taitava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤ Tämä kommentti toi kyyneleet silmiin :)

      Poista
  5. Lusikkaleipiä en olekkaan tehnyt pitkään aikaan.
    Tykkään myös kivoista videoistasi. Musiikki niissä on ihanan rauhoittavaa!

    VastaaPoista
  6. Söin juuri viimeisen lusikkaleivän. Itse en tehnyt vaan mun kaveri. Se teki noin, eli keitti sokeri juttua hetken,siitä tulee kiva kinuskinen maku, minusta hyvä. Komeita sinun lusikkaleipäsi, kelpaa tarjoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo voin ruskistaminen tosiaan antaa noihin sen erityisen maun :)

      Poista
  7. Rakastan lusikkaleipiä! Pojan lakkiaisiin ois kiva tehdä niitä... Ihanaa alkavaa viikkoa ❤

    VastaaPoista
  8. Huippuhyvä ja selkeä video! Ja kyllä, meilläkin häviää teelusikoita jatkuvasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Arvekinkin, etten ole ongelman kanssa yksin :D

      Poista
  9. Voi nams!Enpä ole aikoihin syönyt lusikkaleipiä...Äiti muistaa aina, kun olimme veljeni kanssa lapsia ja äiti oli leiponut keksipurkin täyteen suuritöisiä lusikkaleipiä.Purkki oli asuntovaunussa ja me mukulat menimme tietysti keksivarkaisiin.Veljeni keksi. että lusikkaleivät murenee kivasti ja tilsi kaikki hienoksi muruksi purkkiin.Kyllä oli äitimuori iloinen:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oijoi ja auts :D Voi olla ettei teidän äitiä ole silloin paljon naurattanut ;)

      Poista
  10. Voi ihanuuksia...ja ihana on tuo kahvikuppikin. Iloa tähän vuoteen Hannele

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥