17.12.2016

Luukku 17 - Pätkiskakku

Nyt voi sanoa, että joululeipomukset voi aloitettu
kun eilen tein pari pätkiskakkua. Toinen kyllä
katosi jo parempiin suihin, mutta toisen sain pakastimeen.
Sitä en tiedä, paljonko leipomukset jatkuu, mutta 
ainakin on aloitettu :D
Ohjeen olen jakanut aiemminkin, joten nyt laitan
ohjeen suoraan kahdelle kakulle. Itse en koskaan
yhtä kakkua viitsi paistaa, kun samalla vaivalla
tulee kaksikin :)

PÄTKISKAKKU
2 kpl

10 dl vehnäjauhoja
6 dl sokeria
4 tl vaniljasokeria
2 rkl leivinjauhetta
8 rkl kaakaota
300g voita tai margariinia
4 dl maustamatonta jugurttia
Pussillinen minipätkiksiä
6 munaa

Sekoita kuivat aineet keskenään.
Sulata rasva, lisää pätkispalat kuumaan rasvaan
ja anna sulaa. Lisää rasvan sekaan jugurtti ja munat.
Lisää kuivat aineet. Sekoita huolella, ei tarvi vatkata.
Jaa vuokiin ja paista 175 asteessa 60 minuuttia.
Koristele sulatetulla suklaalla.






~Hannele~

12 kommenttia:

  1. Tuo pätkiskakku kuuluu meidän joulun perinteisiin, tyttö on sen aina tehnyt gluteenittomana.
    Tänä vuonna hän kokeilee uutta kakkua, valkosuklaa puolukka.
    Jos on hyvää, voin joulun jälkeen laittaa ohjeen tänne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kuvitella, että valkosuklaa-puolukkakakku on myös hyvää :)

      Poista
  2. Just mies toi pätkis-pussin kaupasta, että voin tehdä tätä Pätkiskakkua :) oon jostain aikasemmasta postauksesta sun ohjeen bongannut, hyvää ja helppo tehdä!
    Maustekakut on uunissa. Ne on menossa mummuloihin jouluviemisinä.

    VastaaPoista
  3. Viime vuonna tein ohjeellasi ja oli kyllä hyvää. Ongelma on se, ettei kannata tehdä kovin paljoa ennen joulua, jos meinaa että säästyy....NAM!

    VastaaPoista
  4. Minä en vielä ole pätkiskakkua tehdä mutta nytpä taitaa meidän joulukahvipöydässä sellainen komeilla - kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  5. Kaikki kuulema kehuu tätä kakkua, sanoo tytär, kun mainitsen tästä hänelle. Pitänee kokeilla meilläkin...

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥