8.9.2016

Kanttarellipiirakkaa ja värihuijaus

Taas on kanttarellit ilmestyneet kauppojen hyllyille
(meidän leveyksillä niitä ei metsistä juuri löydä)
Viime viikolla ostin niitä rasiallisen kanttarellipiirakka 
mielessäni, mutta en sitä saanutkaan aikaiseksi.
Joten se rasiallinen paistettiin pannulla sipulin kanssa.

Eilen meillä kuitenkin maisteltiin kanttarellipiirakkaa.
Tai, kaikki epäluuloisiimmat ei kyllä maistaneet :D
Mutta olipa hyvää! Olen vähän laiska tekemään
itse piirakkapohjaa, joten kaupan pohjalla mentiin
ja täytteeksi laitoin:

rasiallisen kanttarelleja
yhden sipulin
2 dl ruokakermaa
yhden kananmunan
100g ruohosipuli- creme bonjouria
yrttimaustetta
suolaa
n. 1 dl juustoraastetta

Pohjaa paistoin 200 asteessa ensin 10 minuuttia.
Sienet pilkoin ja paistoin voissa pannulla, kunnes
sienistä lähtevä neste haihtui, lisäsin sipulit ja paistoin
vielä hetken. kaadoin sienet ja sipulit pohjan päälle.
Kerman, tuorejuuston, kananmunan, juustoraasteen
ja mausteet sekoitin keskenään ja kaadoin seoksen
sienitäytteen päälle. Sitten paistoin vielä n. 25 minuuttia.







Ja mikä olikaan se värihuijaus?
Ostin kauniin kannellisen kynttiläpurkin, harmaana.
No, kun siihen laittoi tulen, se muuttuikin viininpunaiseksi :D
Samalla tavalla on käynyt joidenkin mustien kynttilöiden kanssa!

Täällä nautitaan viikon ainoasta vapaapäivästä!

Ilma on ainakin ihana, ehkä saan tänään itseni myös pihalle :)

~Hannele~

8 kommenttia:

  1. Minäpä sain elämäni ensimmäisen kantarellisaaliin ihan itte poimien eilen illalla! Arvaa vain, miten riemuissani olin. Sateinen kesä ja lämmin syksy näkyy tekevän ihmeitä täällä hieman sinun kotiasi etelämpänä. Ei niitä monta ollut, kymmenkunta, mutta aika isoja, puhtaita ja oikein "lihaisia" yksilöitä kaikki. Tänä iltana meilläkin syödään joko kantarellikastiketta tai -piirakkaa. Lisäksi löytyi komeita lampaankääpiä ja puoli ämpärillistä suppilovahveroita. Tulossa siis herrrrkullinen viikonloppumenyy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kuvitella tunteen! Nauttikaa te siellä, takuulla hyvvää! :D

      Poista
  2. Voi miten herkulta nöyttää. En ole kokeillutkaan kanttarelleista piirakkaa. Itse tein suppilovahveroista. Oli vielä viimevuotisia kuivattuina.

    VastaaPoista
  3. En poimi sieniä metsästä, enkä tee itse sieni ruokaa, mutta jos olemme syömässä jossakin missä on sieniä, niin syön kyllä ja tykkään kanssa. Pitäis tietenkin opetella poimimaan sieniä. Niin hyvälle näytti sun piirakka.
    Oikein hyvää torstai päivää sulle.

    VastaaPoista
  4. Oi nam nam.. Suurta herkkua! Kanttarellit on parhaita :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi

    VastaaPoista
  5. Oijoi, kun oli varmaan hyvää! Osais vaan poimia oikeita sieniä ja löytäs vielä sienipaikan 😊

    VastaaPoista
  6. Oijoi, kun oli varmaan hyvää! Osais vaan poimia oikeita sieniä ja löytäs vielä sienipaikan 😊

    VastaaPoista
  7. Oi vitsit kuulostaa ja näyttää hyvältä! Meilläkin tehtiin sienipiirakkaa ja tykkäsin kyllä. Epäluuluoisilta meinas jäädä maistamatta, niin vahvasti uhosi jo sienten puolesta että onko kaikki etes syötäviä :DD Ku sienet oli mun keräämiä! :D Mutta kuitenki maistoi ja sanoi että hyvää on. Ihana kynttilä, hyvää viikonloppua! <3

    VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥