9.1.2014

Minä niin päätin...

...etten laita enää yhtään rakeista hämärässä/pimeässä
otettua kuvaa. Ajattelin että nyt etäpäivinä ja viikonloppuna
otan kuvia "varastoonkin" Mutta mitä vielä, keskellä päivääkin ulkona 
on niin harmaata ja sumuista että hyvät kuvat jää ainakin tänään haaveeksi. 
Kun se uusi jalustakin pitäisi muistaa ostaa särkyneen tilalle,
tänään mentiin kirjapinojen avulla :)

Tulppaanikimppu kuitenkin vähän piristää!

Eikö sitä talvea ihan oikeasti ollenkaan tule??
Täällä kyllä jo kovasti ootellaan!
~Hannele~

25 kommenttia:

 1. Ihan sysipimeää on kyllä päivälläkin, joskus puolenpäivän aikaan vasta hetkellisesti kirkastuu kunnes taas hetken perästä alkaa hämärtämään. Samaa nimittäin surkuttelin juur tunti sitten, että ei enää auta edes varastoon kuvien otto kun valoisaa ei yksinkertaisesti ole :D

  Mutta jospa se lumien myötä vähän valaistuisi tämä maailma. Huomennahan sitä pitäisi vissiin tulla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vähän lohduttaa että sama ongelma on muillakin :D En oo edes seurannut säätiedotuksia enää kun aina vaan niin ankeaa mutta nyt rohkenin jo katsomaan ja lupaavalta tosiaan näyttää! :)

   Poista
 2. Pimeetä on! Äsken tosin hetken aurinko pilkisteli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa se aurinko sieltä taas tulis takaisin vähän pidemmäksikin aikaa :)

   Poista
 3. Minulle riittää oikein hyvin tällainen talvi - kahdella kyynärsauvalla turvallisempi liikkua. Aina ihmettelen, kun bloggaajat päivittelet huonoja kuviaan ja kun mun mielestä ne ei ole ollenkaan huonoja, amatööri ei osaa arvostella...

  Tuosta jalustasta kun mainitsit... Olen itse alkanut ajatella, että tarttisinkohan minäkin sellaisen, tai siis että olisiko siitä apua? Voisitko edes harkita postaavasi siitä? Millainen on hyvä, mitä ei kannata ostaa ja miten sitä käytetään, eli missä siitä on apua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tuossa mielessä tällainen talvi tosiaan on hyvä juttu! Vaikka täällä on ainakin ollut välillä ihan peilijäällä tiet :/ Jalusta-asioissa en oo kyllä mikään asiantuntija. Mutta pimeään aikaan kun valoa on vähän, jalustan käyttö auttaa paljon kuvaamisessa koska valotusaikaa voi pidentää ilman että kuva tärähtää. Mulla oli edellinen pari vuotta käytössä, sellainen parin kympin jalusta mutta vähän turhan hutera. Vähän paksummat ja pitemmät jalat sais olla seuraavassa. Muuten se oli ihan kelpo jalusta kun kameraa sai käännettyä melkein joka asentoon ja moneen korkeuteen. Sitten kun rikastun, ostan jalustaan sellaisen kuulapään jonka avulla kameraa saa käännettyä yhdellä kädellä miten päin vain :)

   Poista
 4. No älä muuta sano. Valoa odotellessa. Tälläista blogitaukoa ei itsellä ole ollut aikoihin, kun ei huvita tuo kameraan tarttuminen lainkaan tässä pimeydessä:) Jospa se tästä taas intoutuisi, kun on enimmät joulun ja uuden vuoden lomailut taas karistettu mielestä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja nyt oon minäkin jo täällä ihan innoissani taas kun uskalsin viimein katsoa säätiedotuksia. Kun täällä jo vinkattiin että parempaa on luvassa :)

   Poista
 5. No niin ootellaan täälläkin...:)
  Tulppaanit ovat kauniita varhaiskevään kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vertaistuka ainakin on tähän murheeseen onneksi :D
   Niin on, ja löysin vielä tosi kauniin värisiä ihan lähikaupasta :)

   Poista
 6. Ihan outo koko ilmasto! Tulisi nyt sitten lunta tai sitten kevät, ei enää tällaista harmautta kiitos! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppa muuta! Mutta jospa se tästä kirkastuu :)

   Poista
 7. Onhan tämä niin kummallista. Jatkuvasti vettä sataa ja on niin pimeää. No, jotain hyvää, että tiet eivät ole ainakaan liukkaita ja uskaltaa paremmin käydä juoksulenkillä :) Tuo eka kuva on hieno omassa harmaudessaan. Tulppaanit ovat niin talven ja tulevan kevään kukkia, ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua taas ei oo innostanut tuonne vesisateeseen edes lenkille lähteä, jospa sekin into taas tulis takaisin yhtä aikaa auringon kanssa :)

   Poista
 8. Hannele, jos yhtään piristää niin tänään pitäisi pakastua ja huomenna saattaa olla valkoinen maa. :) Toivotaan niin. Minäkin katselin jo tulppaanikimppua, mutta en vielä ostanut. Kivaa loppuviikkoa teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuosta tiedosta, piristää kummasti! Ja uskalsin jo käydä säätiedotuksiakin katsomassa, lopetin sen tuossa joulun alla kun oli niin masentavia ennusteita :D Kiitos, samoin sinne!

   Poista
 9. Niin on pimeää ja meinasi hermot mennä kun kuvailin eilen päivällä, missä valo. Tulppaanit onneksi piristää ja tuo omalta osaltaan valoa kotiin :) No, josko huomenna sitä lunta. Odotan, odotan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin odotetaan! Olispa sitten lapsillakin vähän mielekkäämpää tekemistä pihalla :)
   Tuli tässä mieleen että voin kuvitella miten huomenna facebook ja blogit täyttyy lumi-aiheisista kuvista ja kommenteista :D

   Poista
 10. Niin on pimeetä tosissaan, harmaata ja synkkää, että meina hermo mennä! Kuvaus on tosi vaikeeta eikä edes puolenpäivän aikaan ole valoisaa :/ Toivotaan, että se talvi nyt tulee viikonloppuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan! Tässähän alkaa muuten blogitkin näivettymään ;)

   Poista
 11. Niin täälläkin! Vetää mielenkin niin matalaksi, kun päivät eivät valkene ollenkaan. Samaa harmaata aamusta iltaan. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tuli illan ja yön aikana sentti-pari lunta ja kummasti piristyi maisemat! Toivottavasti sielläkin on pien lunta :)

   Poista
 12. Lunta kyllä kaivataan, edes muutama sentti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on nyt vähän lunta, toivottavasti sielläkin jo! :)

   Poista
 13. Heh, samoja ongelmia taitaa olla kaikilla bloggaajilla! Tai ainakin niillä, joilta ei löydy salamaa. Nimimerkillä kuvat hervottomilla valotusajoilla + liikkuvalla kohteella = epätarkkaa mössöä :)

  VastaaPoista

Kommenttisi ilahduttaa ♥