12.4.2012

Suolaista ja makeaa

Ystävä vinkkasi eilen rahka-kauraleipien ohjeen
ja tänään niitä sitten kokeiltiin. Leipurina
oli meidän 9-vuotias. Toiset tytöt leipoi suklaapiirakkaa
joten tässä ei kohta ite tarvi leipoakaan.
Vielä täytyy vähän aikaa kuitenkin olla vieressä neuvomassa ;)

Rahka-kauraleivät
(4 kpl)
½ litraa vettä
50 g hiivaa ( laitoin 2 pss kuivahiivaa a 11g)
1 rkl suolaa
2 rkl siirappia
1 prk ( = 250 g) rahkaa
4 dl kaurahiutaleita
11-13 dl vehnäjauhoja
50 g sulaa rasvaa
Pinnalle; kaurahiutaleita
Liuta hiiva, suola ja sokeri kädenlämpöiseen veteen. 
Lisää maitorahka, kaurahiutaleet, vehnäjauhot sekä haalea rasva. 
Alusta taikina pehmeäksi ja tasaiseksi. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa
 ( esim vesivati) n. 20 min. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile osista pyöreitäleipiä. 
Ripottele leiville kaurahiutaleita ja taputtele leivät ohuehkoiksi, 
samalla kaurahiuteleet tarttuvat leipiin. Nosta leivät  leivinpaperin päälle pellille. 
Paina veitsellä leipiin urat, siten että leivät jakautuvat 6-8 lohkoon. 
Kohota leivät hyvin. (Minä tuikkasin vielä reijät haarukalla jokaiseen lohkoon)
 Paista leivät 200-225 asteisessa uunissa 15-20 min. Kypsä leipä on sekä päältä 
että pohjalta hyvänvärinen ja tuntuu nostettaessa kevyeltä kokoonsa nahden.



Ja tähän samaan vielä pääsiäisen hyytelökakku.
Periaatteella mitä kaapista löytyy :)
Pohja:
½pkt digestive-keksejä
50g voita sulatettuna

täyte:
1prk flora vanillaa vatkattuna
1 prk flora vispiä vatkattuna
1 rasia maustamatonta tuorejuustoa
muutama persikka silputtuna
levy valkosuklaata sulatettuna
tarvittaessa sokeria ja vaniljasokeria
5 liivatetta
tilkka kuumaa maitoa
koristeena pääsiäiskarkkeja

~Hannele~

4 kommenttia:

Kommenttisi ilahduttaa ♥