Nyt on kesän ensimmäiset mansikatkin maistettu,
tällä kertaa Mansikka- Britan muodossa.
Tyttären 8-vuotispäivää tänään vietettiin
ja juhlistettiin sitä tällä kakulla :)
Kavereiden ja kummien kanssa juhlitaan myöhemmin.
Tämän teossa meinasi olla epäonnea matkassa,
oli nimittäin ensimmäiset 10 min
uuni liian kuumalla joten tein päälle erikseen uuden
marenkikerroksen. Maitopurkkikin kaatui samassa
tohinassa lattialle mutta reipas päivänsankari siivosi :)
Ohje Rouva Täytekakulta:
Väliin:
1 prk rahkaa
1 prk flora vispiä
2-3 rkl sokeria
mansikoita viipaleina
Vaahdota voi ja sokeri, lisää keltuaiset yksitellen. Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen. Tee seuraavaksi marenki. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vaahtoon vähitellen. Tee leivinpaperiin kaksi samankokoista ympyrää ja levitä ensin pohjataikina ympyröiden sisälle ja sitten marenki ja viimeiseksi mantelilastut. Voit voidella leivinpaperin öljyllä, jotta pohja irtoaa helpommin . Paista 175 astetta n. 20-25 min, kunnes pinta on saanut väriä. Anna jäähtyä ja siirrä toinen pohjista varovasti tarjoilulautaselle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka ja sokeri Levitä täyte pohjalle.Viipaloi mansikat (esim kananmunaleikkurilla) ja laita täytteen päälle. Lopuksi nosta toinen pohja kanneksi ja koristele.
Pohja:
150g margariinia tai voita
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
2dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
vaniljasokeria
Päälle:
4 valkuaista
2 dl sokeria
mantelilastuja
(unohdin ostaa joten jätin pois)
150g margariinia tai voita
1,5 dl sokeria
4 keltuaista
2dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl maitoa
vaniljasokeria
Päälle:
4 valkuaista
2 dl sokeria
mantelilastuja
(unohdin ostaa joten jätin pois)
Väliin:
1 prk rahkaa
1 prk flora vispiä
2-3 rkl sokeria
mansikoita viipaleina
Vaahdota voi ja sokeri, lisää keltuaiset yksitellen. Lisää kuivat aineet ja maito vuorotellen. Tee seuraavaksi marenki. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri vaahtoon vähitellen. Tee leivinpaperiin kaksi samankokoista ympyrää ja levitä ensin pohjataikina ympyröiden sisälle ja sitten marenki ja viimeiseksi mantelilastut. Voit voidella leivinpaperin öljyllä, jotta pohja irtoaa helpommin . Paista 175 astetta n. 20-25 min, kunnes pinta on saanut väriä. Anna jäähtyä ja siirrä toinen pohjista varovasti tarjoilulautaselle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka ja sokeri Levitä täyte pohjalle.Viipaloi mansikat (esim kananmunaleikkurilla) ja laita täytteen päälle. Lopuksi nosta toinen pohja kanneksi ja koristele.
Laitoin päälle sulatettua valkosuklaata ja valkosuklaassa kastettuja mansikoita, nam :)
Oi, täällähän tule nälkä! Ihana blogi sulla, vastavierailulla ;) Ja tuun toistekki, nam!
VastaaPoistaKaikkia herkkuja täällä taas...nams. Myös silmille herkkuja, kortteja.
VastaaPoistaKiitos. :)
VastaaPoistaIhanan näköisiä kakkuja on sinullakin täällä,nam!:P
Ihanan näköinen tuo Brita! En oo ikinä maistanut, mutta on varmaan ihanan makuista. Pitäisi joskus koittaa!
VastaaPoistaLurps.. ku herkullisen näköstä..
VastaaPoistaKukahan meillä leipois joskus jotain... täälä vaan ommellaan...
Hei, se Niskankoski jossa me käytiin on sielä Himangan ja Kannuksen välillä. :)
Missä lähellä sun koti? mun mummula on ollu Korvessa.. :)