Kokeilinpa itsekin suklaaunelmakakkua kun
sain maistaa pikkusiskon tekemää kakkua ja oli NIIN
hyvää :P
varmaan ehti jäähtyä liikaa tai jotain...
Pursotukset siis on mitä on, reunoille vaan levitin.
Tällainen arki-illan kakku synttärivieraille :)
Ohje Kakkupaakarilta, muokkailin vaan vähän,
Ohje Kakkupaakarilta, muokkailin vaan vähän,
esim. osan tummasta suklaasta korvasin valko- ja maitosuklaalla.
***
Suklaaunelmakakku:
Pohja: 6 munaa
2,75dl sokeria
2dl perunajauhoja
½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
½dl kaakaojauhetta
Vaahdota munat ja sokeri ja lisää joukkoon kuivat aineet siivilän läpi. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin 45-50 min.
Täyte: 300g taloussuklaata
Pohja: 6 munaa
2,75dl sokeria
2dl perunajauhoja
½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
½dl kaakaojauhetta
Vaahdota munat ja sokeri ja lisää joukkoon kuivat aineet siivilän läpi. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin 45-50 min.
Täyte: 300g taloussuklaata
(itse laitoin levyn valkosuklaata, puoli levyä
maitosuklaata ja puoli levyä taloussuklaata)
3 munaa
3dl kuohukermaa
300g maustamatonta tuorejuustoa
0,75dl sokeria
6 liivatelehteä
0,75dl appelsiinimehua
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, samoin kerma.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Lisää tuorejuusto keltuaisiin.
Lisää sulatettu suklaa ja kuumennettuun appelsiinimehuun sekoitetut liivatteet.
Lisää valkuaisvaahto ja kermavaahto varovasti, sekoita hyvin mutta varovasti.
Kokoa kakku väärinpäin (kansi alimmaiseksi) kelmutettuun vuokaan. Kostuta esim. appelsiinimehulla(n.2dl). Anna hyytyä vähintään 3h, mielellään yön yli.
3 munaa
3dl kuohukermaa
300g maustamatonta tuorejuustoa
0,75dl sokeria
6 liivatelehteä
0,75dl appelsiinimehua
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, samoin kerma.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Lisää tuorejuusto keltuaisiin.
Lisää sulatettu suklaa ja kuumennettuun appelsiinimehuun sekoitetut liivatteet.
Lisää valkuaisvaahto ja kermavaahto varovasti, sekoita hyvin mutta varovasti.
Kokoa kakku väärinpäin (kansi alimmaiseksi) kelmutettuun vuokaan. Kostuta esim. appelsiinimehulla(n.2dl). Anna hyytyä vähintään 3h, mielellään yön yli.
Suklaakerma: 8 dl kermaa vatkattuna ja 1,5 levyä taloussuklaata sulatettuna
Hauskan näköinen kakku! Mäkin kokeilin tänään uudenlaista kermaa...lakritsia sulatettuna kerman sekaan. Jos viittin niin laitan kuvaa blogiini...ihan kyllä oli hyvää! Mukavaa viikonloppua!
VastaaPoistaTämä on semmonen kestosuosikki:) Vaikka onkin niin suklainen ei silti liian makea. Tuon suklaan kanssa saa olla tosi varovainen kun lisää kerman joukkoon, minä otan aina auttavan käsiparin(jonkun lapsista)kaveriksi kun kaadan suklaan kermaan ettei kerkeä jähmettyä. Toinen vatkaa hiljaa ja toinen kaataa suklaan.
VastaaPoistaOi miten herkullista!! :D
VastaaPoista