Olen leiponut elämäni aikana todella paljon, siis todella.
Mutta vielä löytyi ihan tavallisten leivonnaisten "joita kaikki leipoo"
joukosta ainakin yksi jota en ollut koskaan tehnyt.
Ihmettelen kyllä itsekin miten en ole! Nimittäin porkkanapiirakkaa :D
Eilen täytin viimein tuon aukon sivistyksessä.
Ohjeen löysin Kermaruusun blogista ja olikin niin hyvä
ohje että eipä tarvi ihan heti muita ohjeita testata!
Ainoastaan kuorrutteeseen laitoin sulatejuuston sijaan
tuorejuustoa, koska luin ohjeen huonosti ennen kauppaan menoa.
Mutta aika moni onkin ilmeisesti vaihtanut sen tarkoituksella :)
Pohja:
5 kananmunaa
5 dl sokeria
2 tl ruokasoodaa
3 tl leivinjauhetta
5 tl kanelia
3 tl vaniljasokeria
7,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl sulatettua voita
7 dl porkkanaraastetta
Kuorrutus:
100g pehmeää voita
200g maustamatonta sulate- tai tuorejuustoa
400g tomusokeria
5 tl vaniljasokeria
pähkinärouhetta
Kuori porkkanat ja raasta hienolla terällä.
Vaahdota kananmunat ja sokeri.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon.
Lisää myös rasva ja porkkanaraaste.
Kaada leivinpaperin päälle pellille ja paista 200
asteessa n. 20 minuuttia.
Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä
jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele päälle pähkinärouhetta.
Sataa, sataa ropisee joten sateista sunnuntain jatkoa ;)
~Hannele~
Porkkanapiirakka on niin hyvää, lemppariani <3
VastaaPoistaSe on! Luulenpa että tulee tehtyä toistekin :D
PoistaNamskis, mitä herkkua.
VastaaPoistaTodellakin! Ja tää ohje oli tosi hyvä :)
PoistaTuo ohje on niin hyvä! Minäkin käytän sitä aina, ja päätin myös aikoinaan että eipä tarvitse ihan heti etsiä parempaa porkkanapiirakan ohjetta, niin hyvä tuo on :)
VastaaPoistaTaitaakin olla aika suosittu ohje, eikä ihme! Kun ei sokerissa ja voissa säästellä nii n sehän ei voi olla kuin hyvää :D
PoistaNiin hyvää, tykkään myös :)
VastaaPoistaOli vähän liiankin hyvää, en edes uskaltanut laskea montako palaa söin :D
PoistaHerkkua varmasti! Itse kans olen siirtynyt tuorejuusto-kuorrutteeseen lähes kokonaan. Nyt kesäkurpitsojen aikaan lähes samanmoiseen repeptiin voi porkkanan sijasta laittaa raastettua kesäkurpitsaa. Näin viime viikolla tehtiin täällä ja sekin toimii :)
VastaaPoistaTänään kuulin luokkakaverilta vinkin että porkkanan tilalle voi laittaa myös ananasmurskaa. Versioita voi tehdä näköjään monenlaisia ja takuulla aika herkkuja kaikki :)
PoistaNam, porkkanapiirakka on yksi herkuistaniki ja sehän on NIIN terveellistäkin;) Mukavaa syksynalkua sinulle:)
VastaaPoistaSiksi tätä pitääkin alkaa tehdä säännöllisesti kun porkkana on niin terveellistä ;)
PoistaKiitos, samoin sinulle!
Mmm. Porkkanapiirakka on niin nam! :)
VastaaPoistaNiin on, tekis mieli jo tehdä lisää kun tuo on kerta syöty ;)
PoistaPorkkanapiirakka on ihan lempparia!. Tykkään sun tyylistä kuvata :)
VastaaPoistaMun pitää varmaan tehä itelle jotain rajoituksia, etten yhtenään ala leipomaan tätä :D Kiitos Hanna!
PoistaAh, miten kauniita kuvia!
VastaaPoistaIloista viikkoa sulle :D
Kiitos Micu, samoin sulle! :)
PoistaPorkkanapiirakka on ihanaa, itsekokeilin kerran vuosia sitten, mutta silloin jokin meni pieleen ja lopputulos ei ollut ollenkaan hyvä. Ehkä kokeilen joskus vielä uudestaan.
VastaaPoistaKiitos ohjeesta! Itsekään en ole sitä koskaan tehnyt,mutta syönyt kylläkin. Kevyempi versio on minunkin suosikkini.
VastaaPoista