tag:blogger.com,1999:blog-8361798476800530545.post5539337067136881416..comments2024-03-27T16:12:45.208+02:00Comments on Täyttä elämää: LeipääntynytHannele/Täyttä Elämäähttp://www.blogger.com/profile/16314435836090150316noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-8361798476800530545.post-40478411774073145322012-07-26T16:56:55.473+03:002012-07-26T16:56:55.473+03:00Kiitos tästäkin. Täytyypä kokeilla mitä perhe tuum...Kiitos tästäkin. Täytyypä kokeilla mitä perhe tuumaa tästä :)Hannele/Täyttä Elämäähttps://www.blogger.com/profile/16314435836090150316noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361798476800530545.post-89034291443202740352012-07-26T16:52:53.703+03:002012-07-26T16:52:53.703+03:00Kiitos! Tätä kokeilen kyllä ens viikolla vaikka mu...Kiitos! Tätä kokeilen kyllä ens viikolla vaikka mullakin on vain se sähköuuni :)<br />Suuri puute kyllä kun leivinuunia ei oo, kaikki muu puilla lämpiävä meillä talossa onkin. Ei oo tainnut rakentajaperhe aikoinaan leivinuunia tarvita, harmi.Hannele/Täyttä Elämäähttps://www.blogger.com/profile/16314435836090150316noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361798476800530545.post-16194830583892644192012-07-26T10:57:44.457+03:002012-07-26T10:57:44.457+03:00Oi kun herkullisen näköinen. Tein eilen postauksen...Oi kun herkullisen näköinen. Tein eilen postauksen, jossa on pari leipäohjetta:)<br />Käyppä lurkkaamassa, jos niistä tulisi teidän suosikkeja. Ainakin saaristolaisleipä on nyt meidän uusi suosikki!<br /><br />http://willaolivia.blogspot.fi/2012/07/herkuttelua.htmlMia -Willa Oliviastahttps://www.blogger.com/profile/10118200775013522757noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8361798476800530545.post-59738913999245670322012-07-25T21:51:39.280+03:002012-07-25T21:51:39.280+03:00Ruisleipä
Taikinan juuri edellisenä päivänä:
1 l...Ruisleipä<br /><br />Taikinan juuri edellisenä päivänä:<br /><br />1 l piimää<br />½ l lämmintä vettä<br />50 g hiivaa<br />1,5 l ruisjauhoja<br /><br />Seuraavana päivänä:<br /><br />50 g hiivaa<br />1 dl vettä<br />2 rkl suolaa<br />ruisjauhoja<br />vehnäjauhoja<br /><br />Tee taikinan juuri illalla ja jätä lämpimään paikkaan muhimaan. Seuraavana päivänä liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää juureen suolan kera. Alusta ensin ruisjauhoja taikinaan jonkin verran. Lopuksi alustat vehnäjauhoja niin, että taikina alkaa tuntua kunnon leipätaikinalta. Tämä taikina ei kauheasti ala irrota kädestä, mutta oikean paksuuden oppii tuntemaan kädessään. <br /><br />Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa. <br /><br />Leivo reikäleiviksi runsaasti jauhotetulla alustalla. Pistele haarukalla ja anna kohota. Paista 225 asteisessa uunissa. Paras leipä tulee oikeassa leivinuunissa. <br /><br />Alko itselläkin herumaan vesi kielelle. En oo tätä leipää leiponut ainakaan yhdeksään vuoteen, jonka oon ollut ilman leivinuunia.Katjahttps://www.blogger.com/profile/06269066489239908364noreply@blogger.com